"שחקן חדש, טריק ישן". גנץ (צילום: אלכס קולומויסקי / ידיעות אחרונות, חדשות)
נחתמו המסמכים. גנץ | צילום: אלכס קולומויסקי / ידיעות אחרונות, חדשות

צעד נוסף בדרך למערכת הפוליטית: הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ רשם היום (חמישי) את מפלגתו החדשה, ששמה "חוסן לישראל", לקראת הבחירות לכנסת ה-21 שייערכו ב-9 באפריל 2019. בתחילת החודש נחשף בחדשות כי בתקופה האחרונה חתמו בחשאיות מוחלטת לפחות 130 מייסדים על מסמכי מפלגתו החדשה של בני גנץ.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפי הרישום מטרות המפלגה הן: "המשך ביסוס וחיזוק מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית לאור החזון הציוני, כפי שבא לידי ביטוי במגילת העצמאות, תוך קביעת ושינוי סדר העדיפויות הלאומי בנושאים הבאים - חינוך, פיתוח תשתיות לאומיות, חקלאות, חוק, משפט וביטחון פנים, מדיניות רווחה, שלום וביטחון".

אמש נחשף לראשונה במהדורה המרכזית כי ‎בשבועות ובימים האחרונים התקיימו מפגשים משמעותיים בין גנץ ומשה (בוגי) יעלון ובין סביבותיהם. הדיון הוא על ריצה ברשימה משותפת - כל אחד מהם צפוי להביא את מפלגתו ולשלב ביניהן בשיבוץ, כאשר גנץ צפוי לעמוד בראש. לפי ההערכות, הסיכויים לחבירה בין השניים גבוהים.

ההיגיון בחיבור בין השניים רב: רשימת רמטכ"לים שתיתן מענה לסדר יום ביטחוני, וגם קשה להדביק לה דימוי שמאלני כשמדובר ביעלון. בשלב זה, כך מסתמן, גנץ לא מעוניין לחבור למחנה הציוני או ל"יש עתיד".

1059938 (צילום: חדשות)
סקר החדשות | צילום: חדשות

במהלך רישום המפלגה גנץ למעשה מאותת כי הוא ירוץ בראשות מפלגה משלו, וגם אם תהיה חבירה זה יתבצע מתוך הפלטפורמה שבה בחר, והוא לא יהיה האדם הבודד שמצטרף לרשימות קיימות במקום השני אחרי היו"ר.

מהסקר שפורסם שלשום במהדורה המרכזית עולה כי אילו הבחירות היו מתקיימות היום, הליכוד בראשות נתניהו הייתה נותרת המפלגה הגדולה בישראל עם 29 מנדטים. מיד אחריה, מפלגה בראשותו של גנץ עם 16 מנדטים.

יצליח לייצר איחוד? יעלון (צילום: רויטרס, חדשות)
משה (בוגי) יעלון | צילום: רויטרס, חדשות

הסקר, שערכו מנו גבע וד"ר מינה צמח ממכון מדגם בשיתוף איי-פאנל, בחן גם את השפעתה של הכניסה הצפויה של הרמטכ"ל לשעבר בני גנץ למערכת הפוליטית: אילו הבחירות היו מתקיימות היום וגנץ היה מצטרף למחנה הציוני, הליכוד בראשות נתניהו מתחזקת ב-2 מנדטים ועולה ל-31. במקרה כזה, המחנה הציוני גם מתחזקת ומטפסת ל-25, ויש עתיד של לפיד הייתה נותרת עם 11 מנדטים.

לפני כחודש אישר ראש הממשלה בנימין נתניהו כי נפגש עם גנץ ל"התייעצות ביטחונית ומקצועית" עם כניסתו לתפקיד שר הביטחון. לפי הודעת לשכתו, נתניהו נפגש במקביל עם שרי ביטחון ורמטכ"לים לשעבר ובכל הפגישות נכח המזכיר הצבאי של ראש הממשלה. לפני הפגישה, שנמשכה כשעה, גנץ דאג לוודא שהמזכיר הצבאי ינכח בחדר ושהפגישה תעסוק בעניינים ביטחוני‎ים בלבד.