ליברמן תוקף בחזרה: שר החוץ אביגדור ליברמן התייחס היום לראשונה ובחריפות לאירועי האלימות במהלך השתלטות צה"ל על המשט שעשה את דרכו לעזה, וכינה את האירוע: "מתקפה ברוטאלית של אנרכיסטים חוליגנים".

במהלך מסיבת העיתונאים שכינס ליברמן במשרד החוץ, פנה השר תחילה לחיילים: "אני רוצה להביע הערכה לחיילי צה"ל שפעלו באחריות ובאיפוק בתנאים בלתי סבירים". עוד הוסיף: "אני מביע צער על אובדן חיי אדם והערכה לאנשי משרד החוץ שמפעלים את חדר המצב מיום חמישי ברציפות, ועבדו בתנאי לחץ".

"מדינת ישראל היא מדינה ריבונית והיא לא תסכים לפגיעה בריבונותה", אומר ליברמן. "שמעתי טענות שווא על כך שהמעצר התבצע במים הבינלאומיים, אבל גם את קארין A עצרנו במים הבינלאומיים", הוסיף.

ליברמן מסביר כי "פעלנו בהתאם לחוק הבינלאומי המקובל. הכוונה של אותם אנשים שהם לוחמי טרור ולא שוחרי זכויות אדם, הייתה לבצע שפיכות דמים ולא לדאוג לזכויות אדם". שר החוץ הדגיש כי ישראל מעבירה טונות של ציוד מדי יום, שעוברת בדיקה באשדוד ונכנסת ישר לעזה. "כך פעלנו עד היום וכך ביקשנו לפעול גם במקרה זה, אבל הפעילים סירבו לשתף פעולה", מסכם ליברמן.

 נתניהו: ישראל נמצאת תחת איום

ראש הממשלה בנימין נתניהו נועד אחר הצהריים עם מקבילו הקנדי, סטיבן הארפר ועדכן אותו באירועים שהתרחשו לפנות בוקר בלב ים. בתום התייעצות שערך עם אנשי הסגל שלו, החליט ראש הממשלה לשוב לישראל כבר הערב.

בעקבות ההתרחשויות, השניים החליטו לבטל את מסיבת העיתונאים המשותפת שהשניים היו אמורים לערוך. בנוסף הודיע נתניהו כי הוא מקצר את ביקורו המדיני וחוזר לישראל, למרות הפגישה שתוכננה למחר עם נשיא ארצות הברית אובמה.

במסיבת עיתונאים מיוחדת אמר נתניהו כי ישראל נמצאת תחת איום טרור מעזה בעידוד אירן, ולכן ביקשה שהסחורות שמגיעות במשט יעברו בדיקה ישראלית. "היינו חייבים לבדוק אם יש נשק על הספינות כדי להגן על אזרחינו, אמר ראש הממשלה.

לדברי נתניהו הפעילים לא שיטפו פעולה ותקפו את לוחמי השייטת. "החיילים נדקרו וחטפו מכות, היה אפילו ירי", אמר נתניהו. "אנו מצטערים על כל מוות, אך החיילים נאלצו להגן על עצמם".

"נעביר סיוע לעזה רק אחרי בדיקה"

"אנו נעביר כל סיוע הומניטרי לעזה, אחרי שהוא יעבור את בדיקתנו", ציין ראש הממשלה. "אנחנו חייבים לשמר את המצב בו אנו מונעים מאיראן ומהחמאס להעביר חומרי גלם שישמשו לפצצות בתוך רצועת עזה".

"במהלך ההשתלטות על הספינה החיילים נאלצו להגן על עצמם", הוסיף נתניהו. "אני סבור שגם ראש ממשלת קנדה וגם נשיא ארצות הברית מבינים שישראל היא מדינה שנמצאת תחת איום טרור, וכי היינו חייבים לבצע את ההשתלטות על הספינות".

להחלטה על סיום הביקור בחו"ל קדמה שורה של התייעצויות שנמשכו במשך הלילה, ומספר שיחות שערכו אנשי הסגל של ראש הממשלה עם אנשי הבית הלבן. "קימנו התייעצויות דחופות והסברתי לראש הממשלה הארפר שעליי לסיים את הביקור".

הסתבכות בלב ים - סיקור מיוחד:

תמונות ראשונות: הקרב על הסיפון

עדות מהספינה: חיילים קפצו למים כדי להינצל

בעקבות התקרית: אזהרת מסע לטורקיה

חמאס: חבר פרלמנט טורקי נהרג

הרמטכ"ל: צריך להיערך למהומות בגזרות נוספות

התקרית הימית - שאלות ותשובות

איך דיווחו על העימות בעולם?

לעדכונים שוטפים מסביב לשעון: ערוץ החדשות