החקירה הבינלאומית החלה - אבל ישראל מחרימה: בכיר בוועדה האו"ם לחקירת פרשת המשט הטורקי לעזה מאשים היום את ישראל בחוסר שיתוף פעולה. לדבריו, למרות שהטורקים כבר הסכימו לשתף פעולה עם הצוות, בישראל מתעקשים להתנגד.

חוקרים מטעם המועצה לזכויות האדם באו"ם החלו בשבוע שעבר באיסוף ממצאים ועדויות במסגרת הוועדה לבדיקת אירועי המשט הטורקי לרצועת עזה, בו נהרגו תשעה בני אדם על סיפון המרמרה.

האירוע, כזכור, אירע ב-31 במאי והיווה נקודת משבר חמורה ביחסי ישראל וטורקיה. לפי חואן קרלוס מונגה, המזכיר של וועדת החקירה של האו"ם, בישראל מסרבים לתת לחוקרים להיכנס למדינה ומסתפקים בוועדה האזרחית בראשות השופט טירקל ובדוח שחיבר גיורא איילנד לבדיקת התנהלות הצבא.

בהצהרה רשמית מטעם הוועדה, נכתב כי הצוות של שלושת החוקרים נמצא כעת בטורקיה וגובה עדויות לאחר שהספיק לראיין עדים גם בלונדון ובז'נבה. החוקרים צפויים לשהות בטורקיה בשבועיים הקרובים, אז יעברו לעמן שבירדן.

צוות החקירה מורכב משופטים שמגיעים מבריטניה, טרינידד ומלזיה - כולם פעילים ידועים למען זכויות אדם. שלושת השופטים צפויים להציג את הדוח בפני האו"ם ב-27 בספטמבר. אחת הסיבות שישראל מתנגדת לשתף פעולה עם החקירה היא כי המועצה שצפויה לדון בממצאי הדוח מורכבת בעיקר ממדינות מוסלמיות, מרוסיה, מקובה ומסין - להם השפעה רבה על ההחלטה.  

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק  

פעולת ההשתלטות על המרמרה - סיקור מיוחד:

IHH מאיים: המרמרה תחזור לעזה

המתפרעים נגד לוחם ללא נשק

טורקיה מציגה: חיילי השייטת מדממים

סרטון חדש חושף: חמושים בנשק חם על הספינה

"פעיל השלום" מודה: "רציתי להיות שהיד"