סיפוח בקעת הירדן ללא חשיבה מספקת ופעולה מחושבת עלול להוביל להתלקחות ולתגובה קיצונית מצד הממלכה, כך מזהירים בכירים לשעבר במערכת הביטחון. לדברי מתאם פעולות הממשלה בשטחים לשעבר, האלוף (במילואים) איתן דנגוט, "עבדאללה מסוגל לעשות צעד קיצוני: החזרת השגריר, או אפילו הקפאת הסכם השלום".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

גם האלוף (במילואים) עמוס גלעד, גם הוא לשעבר מתאם פעולות הממשלה בשטחים, ממליץ שלא להיחפז בהליך הסיפוח. "סיפוח הבקעה ייחשב כצעד עוין בעיניי ירדן", הבהיר בשיחה עם אפליקציית חדשות 12, והדגיש: "ירדן היא נכס אסטרטגי אדיר למדינת ישראל".

האלופים במילואים מסכימים כי הסיכוי ליישם את תכניתו של טראמפ נמוכים, ודאי בטווח המיידי. "אנחנו צריכים להיות עם אורך רוח", אמר דנגוט לאפליקציית חדשות 12. "צריך לעבוד על בסיס המשפט: 'אל תהיה צודק, תהיה חכם'. זה אמנם מתווה שאין לו כרגע מחותן, אבל זה מתווה שאנחנו צריכים לראות אותו כבסיס פתיחה טוב, שמשרת את אסטרטגיית מדינת ישראל".

תוכנית המאה נחשפת - כל הפרטים על העסקה \\ אבו מאזן, חיזבאללה ואירן נגד תוכנית המאה \\ פומפאו: "לא משנה מי יהיה רה"מ, תוכנית המאה תצא לפועל" \\ האם יישובי המשולש יהיו חלק מפלסטין? \\ שרים בימין מזהירים: "מדינה פלסטינית - קו אדום"

גלעד פסימי יותר. "מטריד אותי שארה"ב מציעה תוכנית שלום שלא יקרה שום דבר בעקבותיה - זה סותם את הגולל לסיכוי, אפילו פסיכולוגי, שיהיה בינינו ובין הפלסטינים אי פעם הסדר", האשים. "זה גם יעצור את מאמצי הנורמליזציה עם מדינות ערב. כשמסתכלים לטווחים ארוכים, זקוקים מאוד לשלום רחב היקף ונורמליזציה מלאה - וזה לא יהיה".

אך לדברי דנגוט, בעוד שחוסר ההסכמה הפלסטינית ללא ספק מהווה מכשול, הוא לא צריך לפסול כליל את השיח על המתווה. "בואו לא נהיה שומרי הסף של הפלסטינים", אמר. "אנחנו צריכים כרגע להימנע משגיאות, לבנות את התהליך כך שיקטין סיכונים – אך בכל הכרזה יהיו סיכונים", הודה.