דילמת הסגר חוזרת: בזמן שהתחלואה בישראל ממשיכה לעלות עם התפשטות וריאנט אומיקרון, בעוד שקצב ההתחסנות נותר איטי - בממשלה מתריעים כי בקרוב תתקבל החלטה שתשפיע על כולנו - האם נלך שוב לסגר? על רקע החשש הגובר מהגל החמישי, גורמים בממשלה אומרים כי "ייתכן ונצטרך ללחוץ על הברקס".

סיקור N12:

על אף שבנט הצהיר לא אחת כי הוא ימנע מסגר ש"יהרוס את את עתיד המדינה", כך בלשונו - נראה כי ייתכן שהפעם לא יהיה מנוס מכך. אם לא תהיה תפנית חדשה בנושא החיסונים - בקרב אלו שלא חוסנו בבוסטר, הילדים והאוכלוסיות שיתחסנו החל מהשבוע הבא במנה הרביעית - כנראה שלא תהיה ברירה ללחוץ על הברקס.

נפתלי בנט בישיבת הממשלה
בנט שוקל: ללכת לסגר

החשש: לא תהיה דרך אחרת להוריד את מקדם ההדבקה

החשש הגדול של בנט ומקבלי ההחלטות הוא שאנו עלולים להגיע למקדם הדבקה גדול אף יותר, שלא תהיה דרך להוריד אותו לרצפה. תרחיש כזה יעמיד את הממשלה בפני שתי אפשרויות - האחת היא הדבקה המונית כפי שדיבר על כך ליברמן, ובמצב כזה נידרש לחיות לצד הנגיף והאפשרות השנייה - ללכת לסגר.

נתונים חדשים על יעילות הבוסטר

למרות העלייה בתחלואה, נתונים חדשים שהוגשו לבנט מעידים על יעילות גבוהה של הבוסטר. לאחר 5 חודשים, החיסון השלישי יעיל פי 4 לעומת החיסון השני. בינתיים, ישראלים רבים מוצאים את עצמם נכנסים לבידודים בגלל המבנה השונה של וריאנט האומיקרון שהופך אותו למידבק מאוד.

חיסון פייזר נגד קורונה (צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90 )
הבוסטר נמצא יעיל גם אחרי 5 חודשים | צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90

גורם בכיר: אם לא נשלח מחוסנים לבידוד - נקפיץ את הגל למעלה

גורם בכיר במערכת הבריאות ששוחח עם חדשות 12, הבהיר כי לא צפוי שינוי במדיניות הבידודים בשלב הזה. לדבריו, "אם לא נשלח אנשים מחוסנים לבידוד - זה יקפיץ את הגל עוד יותר".

בשבועות האחרונים בנט ואנשי משרד הבריאות עמלו כדי להשיג את התרופות שמונעות הידרדרות במחלה. מאחורי המבצע הלוגיסטי שנחשב למורכב יחסית יש מטרה ברורה -  לממן לכלל האוכלוסיות שבסיכון את התרופות כדי להגן עליהן מפני תחלואה קשה.