שינויים בשיער תמיד מעניקים לנו תחושה נעימה של התחדשות. תספורת וצבע משדרגים לנו את הלוק וגורמים לנו להרגיש יפים ומגונדרים מתמיד. הבעיה היא שלצביעת שיער תכופה יש כמה חסרונות שיכולים להוביל לנזק, לעתים בלתי הפיך. אז איך אפשר לצבוע את השיער מבלי להרוס אותו? ומהם הסימנים שכדאי לנו להפחית עם הצבע לשיער?

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

באיזו תדירות כדאי לצבוע את השיער?

ישנם גורמים שונים שמשפיעים על התדירות המומלצת לצביעת שיער, אך ההמלצה הכללית הרווחת היא לחכות בין ארבעה לשישה שבועות בין צביעות. יש שני גורמים עיקריים שכדאי להביא בחשבון:

סוג השיער. גם צבע השיער משפיע. אנשים עם שיער כהה שרוצים לצבוע לצבע בהיר יותר יזדקקו לתחזק יותר את הצבע (בכל פעם שיצוצו השורשים).

סוג הצבע. צבע קבוע לשיער וחמצון אמנם מחזיקים זמן רב יותר, אך הם עלולים להזיק לא מעט לשיער שלכם, במיוחד אם אתם צובעים או מחמצנים בתדירות גבוהה. צבע לשיער חצי-קבוע לעומתם נחשב פחות מזיק (לרוב הם ללא אמוניה וללא אלכוהול) וניתן להשתמש בו בתדירות גבוהה יותר. אך עדיף בכל מצב להיצמד לכלל האצבע של פעם ב-4-6 שבועות.

מהם הסימנים שכדאי להפסיק לצבוע?

בכל פעם שאתם צובעים את השיער, אתם חושפים אותו ללא מעט כימיקלים שיכולים להזיק. ואם אתם נוטים לצבוע בתדירות גבוהה, זה עלול להוביל לנזקים ממושכים ואף בלתי הפיכים. לכן חשוב לשים לב לסימנים שמעידים על תגובות אלרגיות ונזקים אחרים לשיער ולעור, כמו:

תגובה אלרגית. אם אתם חווים גרד ונפיחות בעור הקרקפת, זה בהחלט סימן שהגיע הזמן לעשות הפסקה עם הצבע לשיער.

אסתמה. הכימיקלים שבצבע לשיער מגיעים לא רק לקרקפת שלכם, אתם גם נושמים אותם בדרך. וזה עלול לגרום לשיעול, בעיות בריאות והתקפי אסתמה.

השיער יבש ושברירי. זה לרוב קורה יותר לאחר חמצון, כיוון שהתהליך גורם לשחיקה של הקוטיקולה, שכבת התאים שמכסה ומגנה על זקיק השערה ומחזיקה אותו במקומו.

אישה שיער כתום צבוע (צילום:  freestocks, unsplash)
חמצון מצריך יותר תחזוקה והוא מזיק יותר לשיער | צילום: freestocks, unsplash

עוד ב-mako בריאות:
>> נגמרה הקורונה והתחיל הצינון: למה כולם חולים?
>> מצחצחים שיניים אחרי הקפה של הבוקר? טעות
>> 10 כללי האכילה שיגרמו לכם להרגיש מעולה

איך משקמים את השיער אחרי הרבה צביעות?

אם חוויתם חלק מהתופעות הללו, אין צורך להיכנס לפניקה. מומלץ להיוועץ ברופא/ת עור כדי לבדוק אם יש סיבה אחרת לתופעות הלוואי. ייתכן שתקבלו הפנייה לטריקולוג (מומחה שיער וקרקפת) שיספק לכם טיפול מתאים. נוסף על כך, יש עוד כמה דברים שאתם יכולים לעשות כדי לשקם את השיער שלכם:

  • לגזור קצוות בתדירות גבוהה.
  • להפסיק להשתמש במחליקים ומכשירים אחרים לשיער מבוססי חום.
  • להימנע מהחלקת שיער כימית קבועה (כמו החלקה יפנית והחלקה ברזילאית).
  • לעבור לשמפו ללא סולפטים וללא פרבנים.
  • להפסיק לצבוע וללכת על מראה טבעי.