בעוד שהממשלה וקבינט הקורונה דנים בקדחתנות על מתווה החזרה לשגרה, משרד הבריאות מעדכן הבוקר (רביעי) כי מגמת הירידה בתחלואה בישראל נמשכת. עם זאת, באמ"ן מזהירים כי היקף התחלואה עדיין גבוה, וחוששים בעיקר מהשינוי בתמהיל החולים קשה, שם נצפתה עלייה משמעותית בקרב הקבוצות הצעירות יותר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

אמש, אובחנו בישראל 4,389 חולי קורונה חדשים, לעומת 6,164 לפני שבוע. מתוך 71 אלף בדיקות קורונה שבוצעו, אחוז החיוביים אתמול עמד על 6.4% כולל סקרים ו-7.9% ללא בדיקות סקר. בתוך כך, עומד מספר החולים הפעילים בישראל כעת על 54 אלף בני אדם. מספר החולים המאושפזים במצב קשה בבתי החולים נמצא גם הוא בירידה, ועומד הבוקר על 964 חולים, לעומת 1,072 בשבוע שעבר. בסה"כ, יש ירידה של 52 חולים מאז אתמול. מספר המתים מאז פרוץ המגפה בישראל עלה ל-5,418 בני אדם, 14 מהם מתו במהלך היממה האחרונה.

באמ"ן מודאגים בימים האחרונים בשל השינוי במה שהם מכנים "תמהיל הגילים של החולים המאושפזים במצב קשה". מצד אחד יש ירידה ברורה בשיעור המאומתים ובתחלואה הקשה בקרב בני ה-60 ומעלה, בשל מבצע החיסונים. ואולם, במקביל, יש עלייה ניכרת במספר החולים במצב קשה המשתייכים לקבוצות הצעירות יותר. בשבועיים האחרונים, הקבוצות הצעירות הללו מהוות 40% מסך החולים החדשים שנמצאים במצב קשה. בהיעדר חיסון, באמ"ן מצביעים על כך שזו הסיבה המרכזית שאין ירידה משמעותית במספרי החולים קשה.

ואולם, למרות המצב, בעקבות התרחבות מבצע החיסונים, מקדם ההדבקה בישראל ממשיך לרדת והבוקר הוא עומד על 0.81. כלומר, כל אדם בממוצע מדביק 0.81 אנשים בנגיף, והמשמעות היא שהמגפה נמצאת במגמת בלימה ולא במגמת התפשטות. עד כה, ניתנו בישראל 6.8 מיליון מנות חיסון ל-4.1 מיליון בני אדם. אמש, 82 אלף בני אדם נוספים קיבלו את המנה הראשונה לחיסון ו-77 אלף קיבלו את המנה השנייה, 2.3 מיליון ישראלים כבר זכאים לתעודות מתחסן.

את השינויים במגמות התחלואה ניתן לראות גם על פי ציוני הרמזור של הערים השונות שמשתנים בהדרגה. מספר הערים האדומות והכתומות קטן, בעוד שמספר הערים הצהובות גדל באופן משמעותי. נכון להבוקר, רוב ערי ישראל מוגדרות ירוקות (901), 208 ערים ויישובים מוגדרים צהובים, 125 מוגדרים כתומים ו-71 מוגדרים אדומים.