ניסיתם להיזכר בדברים שקרו לפני שמלאו לכם 4 שנים ופשוט לא הצלחתם? אתם יכולים להפסיק לנסות כי רוב הסיכויים שפשוט לא תצליחו לזכור. מתברר שיש לא מעט סיבות מדעיות שעומדות מאחורי הפגם הזה בזיכרון שלנו. אז איך הרגשות שלנו קשורים לזיכרונות? ואיך ההורים משפיעים על היכולת שלכם לזכור אירועי עבר? הקליקו לרשימה המלאה.

1. זה בסופו של עניין סיפור נוירולוגי

במאמר שכתבה זריה גורבט ל-BBC Future, אחת הטענות היא שההיפוקמפוס, החלק העיקרי במוח שאחראי על רכישת זכרונות חדשים, טרם פיתח את הכלים לזכור את השנים הראשונות ולכן הוא מסוגל להתמודד רק עם חלק מהמשימות.
 

2. הכל מסתכם במה שהשאיר עלנו רושם מתמשך

ילדים שומרים על הזיכרונות שמלאים ברגש, חיובי ושלילי. ממצא זה מאפשר לילדים למסור עדויות ראייה בבית המשפט. רוצים לומר: אם הצלחתם להיזכר בזיכרון מוקדם, זה כנראה כי הוא משמעותי ועורר בכם תגובה רגשית חזקה.

3. הכל באשמת ההורים

מחקר אחר מצביע על כך שהורינו מסוגלים לשנות את הנרטיב של ילדותנו. תחשבו על זה, רוב זיכרונות הילדות הם אלה ש"סיפרו" לנו אותם ולא כאלה שזכרנו בעצמנו. ילדים מתרשמים בקלות ועלולים לשנות את דעתם לפי מה שנאמר להם, ולכן חשוב לעזור להם לשמר זיכרונות טובים.

משפחה שמחה (צילום: shutterstock By Olena Yakobchuk)
חשוב לשמר לילדים זיכרונות טובים | צילום: shutterstock By Olena Yakobchuk

4. הזיכרונות קשורים ביכולת הדיבור שלנו

אחת התיאוריות שמסבירות מדוע אנחנו לא מאחסנים את זיכרונות הילדות שלנו היא כי לא יכולנו לתקשר מילולית באותה תקופה. כשאנו שולפים זיכרון אנו משתמשים במילים כדי לתאר אותו. רוב התינוקות לא מתחילים לדבר לפני גיל שנתיים, ולכן הם פשוט לא מסוגלים ליצור זיכרון מגובש.

עוד ב-mako בראות:

>> זה הגורם הכי משמעותי להתפשטות המגפה
>
> סובלים מנשירת שיער לאחרונה? אתם לא לבד
>
> תוסיפו את זה לחביתה - ותתחילו לרדת במשקל

5. הבעיה היא לא בכם, אלא ב"אמנזיה של הינקות"

אומרים שהאישיות שלנו מתעצבת מגיל 0 אבל איך זה שאנחנו לא מסוגלים לזכור דבר מהשנים הראשונות שלנו? יש לזה שם: אמנזיה של הינקות - חוסר היכולת של מבוגרים להיזכר באירועים שהתרחשו לפני גיל 4. ככל שאנחנו עוברים שלבים שונים בהתפתחותנו, כך אנחנו זוכרים פחות ממה שקדם להם.