נתוני התחלואה ממשיכים לעלות: משרד הבריאות הודיע היום (שני) כי 1,234 נדבקים בקורונה אובחנו אתמול בישראל. מצבם של 183 חולים מוגדר קשה, מתוכם 54 מונשמים. ביממה החולפת התקבלו תוצאותיהן של 21,568 דגימות. מחצות אובחנו 954 נדבקים חדשים. מפרוץ המגפה נפטרו בישראל 365 חולי קורונה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הנתונים הראשונים שנמסרו היום הגיעו רק לקראת השעה 16:00, זאת בניגוד להבטחת שר הבריאות יולי אדלשטיין עם כניסתו לתפקיד כי המספרים המעודכנים יימסרו שלוש פעמים ביום - ב-11:00, ב-19:30 וב-23:00. הנתונים העדכניים נוגעים לעדכון שהתפרסם בשעה 19:50.

במקביל, במרכז הרפואי לגליל נסגרה הבוקר מחלקה פנימית א' למשך 11 ימים, לאחר שאחד המטופלים בה אובחן כחולה קורונה ועשרות עובדים נשלחו לבידוד. החולה, כבן 80, נמצא חיובי לנגיף לאחר שפיתח תסמינים נשימתיים וחלה הידרדרות במצבו, והוא הועבר למחלקת הקורונה של בית החולים שנפתחה כעת מחדש.

הקורונה בישראל (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
איסוף דגימת קורונה. מספר הבדיקות היומי ממשיך להיות גבוה | צילום: פיטוסי , פלאש/90

במרכז הרפואי לגליל מסרו כי המטופלים שאושפזו במחלקה פנימית א' ולא נחשפו לחולה המאומת, בהתאם לממצאי החקירה האפידמיולוגית, הועברו לאשפוז במחלקות אחרות, והמחלקה נסגרה באופן זמני לצורך חיטוי וניקיון. עוד הבהירו כי משרד הבריאות עודכן על סגירת המחלקה ועל נסיבות המקרה.

ביקורת על ההגדרות החדשות: "מחמירות ולא סבירות"

משרד הבריאות העביר אתמול לבתי החולים עדכון רשמי בנוגע להנחיות כיצד להגדיר את מצבם של חולי הקורנה השונים. מצב קל יוגדר כאשר יופיעו תסמינים של חום, שיעול, חולשה, אובדן טעם וריח. חולה בינוני יוגדר כאשר תתקבל אבחנה קלינית או רנטגנית של דלקת ריאות. חולה קשה יזוהה כשקצב נשימותיו יהיה גבוה מ-30 לדקה וכן ריווי חמצן בדם של 93% ומטה. על כך נוספה קטגוריה רביעית - "קריטי/מונשם", עבור חולה שזקוק לתמיכה נשימתית ובעל פגיעה קשה בתפקוד מערכתי.

שני בכירים במערכת הבריאות, פרופ' עידית מטות מבית החולים איכילוב ומנהל בית החולים רמב"ם ד"ר מיקי הלברטל, מתחו ביקורת על הגדרות משרד הבריאות. לטענתם, מספר החולים קשה האמיתי נמוך מכפי שמפורסם, והקריטריונים "מנפחים" את הנתונים. ד"ר הלברטל הסביר כי ההגדרה החדשה "יוצרת מצב שרק שליש מהחולים הקשים מונשמים". לדבריו, "זה נותן סטייה ענקית, וזה אמור להיות הפוך. על סמך נתון זה מקבלים החלטות ואלו הגדרות מאוד מחמירות".

אכיפת ההגבלות החדשות (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
הגבלות בירושלים בגל הראשון. "אם המגמה לא תשתנה - יידרשו אמצעים מחמירים" | צילום: פיטוסי , פלאש/90

חוקרים: אם המגמה תימשך - יידרשו צעדים מחמירים

בתוך כך, צוות של חוקרים מהאוניברסיטה העברית בירושלים המליץ אתמול לממשלה לחכות עד לסוף השבוע כדי לראות אם העלאת המודעות, חובת חבישת המסכות וסגירת אולמות האירועים הועילו לבלימת ההדבקה. אם קצב ההדבקה הנוכחי יימשך, הבהירו החוקרים, יידרשו צעדים מחמירים לעצירת ההדבקה - ובהם הסגר מלא. עוד טענו כי לפי התחזית שלהם, עד סוף החודש ימותו כ-100 חולי קורונה נוספים.

במסמך שהוצג בישיבה נכתב כי "מסתמנת התייצבות מסוימת בקצב התפשטות המגפה, אך עדיין לא במידה מספקת. בקצב ההכפלה הנוכחי, בתחילת השבוע הבא תידרש החלטה על החמרת צעדי המנע, כדי לבלום הידרדרות שעלולה להוביל לכשל ביכולת העמידה של מערכת הבריאות". בין צעדי המנע שמנו החוקרים: "הסגרים אזוריים נרחבים ועד כדי הסגר מלא" ו"איסור מוחלט של התקהלויות בכל מקום סגור".

הדיון על ההגבלות עורר הבוקר סערה בכנסת, לאחר שוועדת הקורונה התכנסה לדיון - והצביעהעל ביטול החלטת הממשלה על סגירת הבריכות הציבוריות וחדרי הכושר. ההחלטה עוררה סערה במפלגת הליכוד, ויו"ר הקואליציה מיקי זוהר הגיש בקשה להדיח את ח"כ יפעת שאשא ביטון מראשות הוועדה.