הישראלים הם אנשים עצבניים. ליתר דיוק, הם אנשים שלא הכי יודעים איך להתמודד עם הכעס שלהם. אתם יכולים להאשים את החום, את הצפיפות ההולכת וגוברת במדינה הקטנה שלנו או את המחסור בצוותים רפואיים בבתי חולים, אבל בואו נודה בזה, הם לא מצדיקים התנהגות אלימה. אדם ששרף אחות בבית חולים, אדם אחר שירה והרג בגלל ריב על מקום חניה ונשים שרבות עד כדי הגעת משטרה - על מקומות ישיבה בפסטיגל. אז במקום להוציא את העצבים על אנשים אחרים, הגיע הזמן שנתחיל ללמוד כיצד להתמודד עם הזעם לבדנו. אנחנו רק נעשה טובה לעצמנו, לבריאות הנפשית שלנו ושל הסביבה שלנו. אז איך נרגעים כשהעצבים מבעבעים? הנה כמה שיטות מועילות:

>> לייק בפייסבוק כבר עשיתם?

1. דקלמו מנטרה

נשמע לכם משהו שרק "רוחניקים" עושים? אז תתפלאו, אבל אתם לא צריכים להיות בהכרח בקטע של מדיטציה ויוגה כדי לאמץ לעצמכם מנטרה. כשאתם אומרים לעצמכם שוב ושוב משפט שעוזר לכם להירגע או עוזר לכם לבטא כעס ותסכול, זה יכול לתרום לכם נפשית המון. לחזור על משפטים באיטיות, כמו "הכל יהיה בסדר", "אני לא אתן לזה להשפיע עליי" או "הפעם אני מחליט לקחת את זה בקלות", יכולים לעזור לכם המון כשאתם בסיטואציה שגורמת לכם לכעס, תסכול או עצבים. אתם יכולים גם לשמור רשימה של משפטים מרגיעים בטלפון שלהם ולקרוא אותם כשאתם במצב שמצריך זאת.

אישה בטלפון (צילום: Shutterstock)
שמרו כמה משפטי מנטרה אצלכם בטלפון ותקראו אותם כשאתם מתעצבנים | צילום: Shutterstock

2. נסו ויזואליזציה

כשאתם סופר עצבניים, אין כמו לדמיין את עצמכם במקום אחר, מרגיע יותר מהסיטואציה שאתם נמצאים בה. חשבו על מקום אמיתי או דמיוני שגורם לכם להירגע, משמח אתכם או פשוט גורם לכם להרגיש בטוחים. בין שזה מקום שביקרתם בו בעבר, או מקום שהייתם רוצים לבקר בו. כמו בדמיון מודרך, נסו ממש לדמיין מה אתם רואים, שומעים, מריחים ומרגישים במקום כזה. זו שיטה שאמנם לא מתאימה לכל אחד, אבל היא בהחלט יכולה לעזור לכם לצאת מהסיטואציה המכעיסה ולקבל קצת אסקפיזם בריא לכמה דקות.

אישה מחייכת יושבת על ספה (צילום: By Dafna A.meron)
נסו לדמיין את עצמכם במקום שמרגיע אתכם | צילום: By Dafna A.meron

3. שנו את נקודת המבט

סיטואציות מרגיזות ומתסכלות יכולות בקלות רבה לעוות את תפיסת המציאות שלנו ולגרום לנו להרגיש שהעולם כולו נגדנו. בפעם הבאה שאתם מרגישים את הכעס מתחיל לבעבע, נסו לבדוק רגע את נקודת המבט שלכם. האם זה באמת כזה נורא? האם מדובר במשהו שבאמת צריך להשפיע עליי כך? למה הסיטואציה הזאת גורמת לי לחשוב שיש לי מזל רע/שכל העולם נגדי? וזכרו שלכולם יש ימים רעים יותר וטובים יותר ושמחר יום חדש.

עוד ב-mako בריאות:
>> רוצים לרדת במשקל? תעשו את זה לפני השינה
>> זה מה שקורה בגוף כשאוכלים שני תפוחים ביום
>> מי שנולד בחודש הזה נמצא בסיכון למות ממחלת לב

4. אווררו את הכעס בעזרת קצת הומור

נכון שבסיטואציות מכעיסות רובנו נתקשה לעצור ולהסתכל עליהן באופן הומוריסטי, אבל זה מנגנון התמודדות שרבים מאמצים. הכוונה היא כמובן לא לצחוק על כל הבעיות שלכם ולצפות שזה יפתור אותן, אלא להסתכל עליהן אחרת, אם אפשר. יש סיטואציות שאנחנו בהחלט יכולים לקחת קצת יותר בקלות, אנחנו רק צריכים ללמוד לעצור רגע ולשאול את עצמנו: איך מישהו מבחוץ היה מסתכל על הסיטואציה הזאת? איך היא יכולה להצטייר כקומית? המטרה היא להבין שיש מצבים שיכולים להרגיז אותנו מאוד – אבל למעשה מדובר בדברים לא חשובים באמת, כשמסתכלים על זה אחרת. תתפלאו כמה דברים קטנים יכולים להרוס לכם את היום – דברים שלא באמת שווים את זה.

5. לזהות טריגרים ולמצוא להם אלטרנטיבות

חשוב לדעת לזהות אילו דברים מהווים עבורכם טריגרים לכעס ועצבים – ואם אתם יכולים, אז לשנות אותם. אם למשל הנסיעה לעבודה, בין שהיא באוטובוס, ברכבת או ברכב פרטי, גורמת לכם לעצבים מיותרים בבוקר – כדאי לשקול לשנות את המסלול, לנסוע בדרך אחרת או לצאת מוקדם יותר מהבית/מהעבודה חזרה הביתה. אם יושב לידכם בעבודה אדם רועש, שימו אוזניות או בקשו לעבור מקום. הרעיון מאחורי השיטה הוא זיהוי של דברים שמעוררים אצלכם כעס ולנסות להימנע מהם.

>> עוד 14 שיטות להתמודד עם כעס ועצבים