עוד לא חלף שבוע מאז הכריע בית המשפט המחוזי בתל אביב כי נשיא המדינה משעבר משה קצב הוא אנס, והציבור כבר גוזר את דינו - במכתבי איומים ונאצה שנשלחים אליו ואף ביריקות מעוברי אורח. כתבי ידיעות אחרונות איתמר אייכנר ויובל קרני אף מדווחים כי לאחרונה הושלכה לעבר קצב צלחת בעת שביקר במסעדה.

"דמו של משה קצב הותר", טענו בימים האחרונים גורמים בסביבתה של משפחת קצב, אשר עדיין מסרבים להתלונן במשטרה על המעשים. "אנחנו מאוד חוששים", הם אומרים ומוסיפים כי גם הם מקבלים איומים מפורשים על חייו של הנשיא הישראלי הראשון בהיסטוריה שהורשע באונס.

המקורבים אף מוסיפים כי בין המאיימים גם עבריינים שקצב סירב לחון בזמן שכיהן כנשיא ומבקשים עכשיו "לסגור איתו חשבון".

באותו מקרה שבמסגרתו הושלכה על קצב צלחת במסעדה, סיפרו המקורבים כי קודם לכך התפרצו לעברו מספר אנשים, הטיחו בו עלבונות ולאחר מכן זרק עליו אחד מהם את הצלחת. "אנחנו בהחלט מוטרדים ממה שקורה. זה הולך ומתגבר", אמר גורם המקורב לנשיא. "הרבה מכתבים ואיומים אנחנו מצנזרים ולא מביאים לידיעתו של קצב".

יש לציין כי החל מיולי 2008 הוסרה האבטחה האישית על קצב והוא כבר לא מוגדר כאישיות מאובטחת, זאת לאחר שמלאה שנה לתום כהונתו כנשיא המדינה. מי שאחראי כיום על נושא האיומים הוא מדור המאוימים במשטרה, אך כאמור - טרם הוגשה בקשה במשטרה ולכן גם לא החל טיפול.

קצב מתמודד עם הבשורה - בביתו

בסוף השבוע שלאחר הרשעתו באונס, בחר נשיא המדינה לשעבר משה קצב להסתגר בביתו, זאת לאחר הכרעת הדין הדרמטית שטלטלה את המדינה. במשך ימים ארוכים סירב אף קצב להיפגש עם פרקליטיו, עד אשר הסכים שלשום לפגוש אותם, בפגישה שנועדה, ככל הנראה, לדון בערעור אותו הוא שוקל להגיש.

קצב, כך נראה, התקשה לעכל את ההרשעה בשני מקרי אונס, מעשים מגונים והטרדות מיניות. באתר "כיכר השבת" דווח כי הוא הסתגר בביתו ובניגוד למנהגו לא יצא להתפלל שחרית בבית-הכנסת שבקריית מלאכי. על פי הדיווח, כמה ממקורביו של הנשיא המתפללים איתו מדי בוקר הגיעו לביתו, שם נערך מניין תפילה.

הערכה: בפרקליטות לא יבקשו את העונש המקסימלי 

מתחזקת ההערכה שהפרקליטות לא תבקש לגזור על נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, את העונש המקסימלי. זאת לאחר שהורשע אתמול בשני מעשי אונס, מעשים מגונים, הטרדה מינית ושיבוש הליכי משפט.

יותר מכך, ההערכות הן שהפרקליטות תשאיר לשיקול הדעת של בית המשפט להחליט באשר לחומרת העונש. על פי החוק, ניתן לפסוק בין ארבע ל-16 שנות מאסר על עבירת אונס. בוועדת השרים לסמלים וטקסים מתכוונים לדון גם בשאלת הזמנתו לטקסים רישמיים של מדינת ישראל.

קצב ימשיך לקבל פנסיה

הטבותיו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב, הנאמדות ביותר ממיליון שקלים - ישללו ממנו באופן מיידי בעקבות ההרשעה. עם זאת, בהתאם להחלטת ועדת הכספים, קצב ימשיך לקבל פנסיה, שירותים רפואיים, אשפוז על חשבון המדינה ותשלומים עבור אחזקה ושימוש בטלפון נייד.

לפני כשלוש שנים קבעה ועדת הכספים של הכנסת כי ההטבות הנלוות לנשיאים, ראשי ממשלות לשעבר וכן לשרים ולשופטים יישללו אם הורשעו בעבירה פלילית שיש עמה קלון - במהלך כהונתם או אחריה. ההחלטה אינה חלה על הזכויות הפנסיוניות.

דירת שרד בירושלים, רכב צמוד עם נהג

על-פי ההחלטה שהתקבלה, שלילת ההטבות תתבצע באופן אוטומטי מיד לאחר ההרשעה, אולם אם יוגש ערעור ובית המשפט יבטל את הקלון או שיזכה את הנאשם - יוחזרו לו הזכויות, אך לא באופן רטרואקטיבי.

מכיוון שעל-פי ההצעה יישללו הזכויות מנושא משרה רק לאחר שיוכרע העניין בבית משפט או שעסקת הטיעון בעניינו תאושר, המשיך עד כה קצב ליהנות מהטבות נלוות, ובהן דירת שרד בירושלים. במשך תקופת הזכאות הזו נוהל ביתו הפרטי על חשבון המדינה. בנוסף, היה זכאי קצב עד כה ללשכה ושירותי משרד, כולל שני עוזרים ורכב צמוד עם נהג. הטבות אלה היו פטורות ממס.

בסך-הכול הפנסיה שקצב יהיה זכאי לה היא בשיעור של 100% ממשכורתו (בהיותו גם שר לשעבר), ועומדת על 46,278 שקל נטו בחודש.

רוצים לקבל עדכון לפייסבוק שלכם כשייגזר עונשו של קצב? הצטרפו לחדשות 2 באינטרנט

הנשיא אנס - סיקור מיוחד:

השיחות נחשפות: קצב מקנא ל-א'

קצב הוקלט: "מי לא נוגע ברגל?"

"קצב ביקש לחזור לעסקה - ונדחה"

הערכה: בפרקליטות לא יבקשו עונש מקסימלי

ליאור קצב: "אחי נשאר לבד"

צפו: מאחורי הקלעים של הכרעת הדין

הערכה: בתוך חודשיים - קצב יהפוך לאסיר

הכרעת הדין המלאה

העולם בהלם: הנשיא הישראלי אנס

פרקליטי קצב: "המסכן נתן את אמונו בשופטים"