הכתובת שרוססה נגד היועמ"ש (צילום: חדשות)
הכתובת שרוססה נגד היועמ"ש | צילום: חדשות

כתובת הנאצה נגד היועץ למשפטי לממשלה: המשטרה פתחה היום (רביעי) בחקירת הכתובת "מנדלבליט משת"פ", שרוססה בסוף השבוע על חומה שצמודה לכביש החוף באזור אור עקיבא.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

בשבוע שעבר נחשף במהדורה המרכזית כי הושחת קברו של ברוך מנדלבליט ז"ל, אביו של היועמ"ש, באמצעות פטיש או כלי כבד אחר. הוא גילה את ההשחתה כשעלה לבית הקברות לרגל יום השנה למותה של אימו. לפי החשד, העבריינים השתמשו בפטיש או כלי כבד אחר בניסיון לנתץ את המצבה.

הקבר שהושחת (צילום: חדשות)
כך נראה הקבר שהושחת | צילום: חדשות

מנדלבליט מיד דיווח על המקרה למשטרה, שפתחה בבדיקת הנושא. ממצאים ראשוניים העלו כי לא מדובר בפגיעה אקראית משום שלא נפגעו קברים אחרים שהיו בסביבה. מנדלבליט אמר לחוקרי המשטרה שאין לו מושג מה הרקע לפגיעה הזו במצבה של אביו. בעקבות הפרסום בחדשות, ראש הממשלה נתניהו פנה לשר לביטחון הפנים ארדן וביקש ממנו לבדוק מייד מי חילל את הקבר. "זה מעשה מזעזע שיש לגנותו בכל לשון", מסר נתניהו. בתגובה הודיע השר ארדן כי הורה למשטרה לפתוח בחקירה לאיתור החשודים.

אתמול פורסם במהדורה המרכזית כי מנדלבליט נפגש בשבוע שעבר בחשאי עם שורת יועצים משפטיים ופרקליטי מדינה לשעבר בעניין פרסום ההחלטה בתיקי נתניהו. השאלה שנידונה בפורום הייתה האם ראוי לפרסם הודעה על שימוע לפני הגשת כתב אישום טרם הבחירות. מנדלבליט חידד את השאלה, ושאל אם ישנה בעיה משפטית שתמנע פרסום ההודעה לפני הבחירות.

יודיע על החלטתו לפני הבחירות? (צילום: חדשות)
יודיע על החלטתו לפני הבחירות? | צילום: חדשות

ממידע שהגיע לידי החדשות עולה כי כל הנוכחים בפורום סברו שיש לקבל את ההחלטה ולהודיע עליה עוד לפני הבחירות. מנדלבליט אמר לחברי הפורום כי "פרסום ההחלטה לפני הבחירות הוא חובתנו לציבור שהולך לבחור. אעשה מאמץ מרבי להשלים את העבודה בהקדם". מנדלבליט הוסיף כי אלה הם פני הדברים כל עוד לא יהיו השלמות חקירה.

פרקליטיו של נתניהו אמש בתגובה לפרסום כי "אנחנו מאמינים שלא יהיה שימוע כי לא היה כלום. זה לא דמוקרטי להתחיל שימוע לפני הבחירות, כשלא ניתן לסיימו עד הבחירות. לא ייתכן שהציבור ישמע רק צד אחד ולא את הצד השני. היו מקרים רבים ששמיעת התשובות של הצד השני בשימוע הביאו לסגירת תיקים. לכן להכריז על שימוע במערכת הבחירות בלי לשמוע את הצד השני זה עיוות רצון הבוחר ופגיעה קשה בתהליך הדמוקרטי".