מעבר חצייה תלת ממדי באשקלון (צילום: עיריית אשקלון, חדשות)
מעבר חצייה תלת ממדי באשקלון | צילום: עיריית אשקלון, חדשות

עיריית אשקלון התקינה מעבר חציה תלת ממדי, ראשון מסוגו בישראל, שנועד לשפר את בטיחות הולכי הרגל בעיר. מדובר בפתרון יצירתי וחדשני שנועד להתריע את הנהגים ממרחק ולמנוע פגיעה במשתמשי הדרך. מנתוני עמותת אור ירוק עלה כי 79% מהולכי הרגל שנפגעו בתאונות דרכים נפגעו דווקא במעבר החצייה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

"אנחנו כל העת חושבים כיצד לשפר את תחום הבטיחות בדרכים", אמר תומר גלאם, ראש העיר ויו"ר המטה העירוני לבטיחות בדרכים. "אנחנו כבר במגמה של ירידה בהיפגעות ילדים וקשישים ואני מאמין שעם הפתרון החדשני שהבאנו לעיר נזכה לראות עוד פחות תאונות ופחות נפגעים".

מנתוני עמותת אור ירוק, המבוססים על נתוני הלמ"ס, עולה כי 79% מבין הולכי הרגל שנפגעו בתאונת דרכים - נפגעו דווקא במעבר חציה, שאמורה להיות הדרך הבטוחה ביותר לחציית כביש. יתרה מכך, נמצא כי 47% מהולכי הרגל שנהרגו בזמן שחצו את הכביש - נהרגו במעבר החציה.

72% מהתאונות בשל אי מתן זכות קדימה (צילום: עיריית אשקלון, חדשות)
72% מהתאונות בשל אי מתן זכות קדימה | צילום: עיריית אשקלון, חדשות

"הולכי הרגל הפכו לשקופים החדשים", אמר ארז קיטה מנכ"ל עמותת אור ירוק. "מדובר באוכלוסייה חלשה שנפגעת בתאונות דרכים בשיעור גבוה מאוד ובמקום להגן עליהם משרד התחבורה והבטיחות בדרכים מנהל נגדם קמפיין. חייבים לשפר את התשתית סביב מעברי החציה ובעיקר להתקין פס האטה לפני מעברי החציה האדומים והמסוכנים - בפעולות פשוטות וזולות ניתן להציל חיים".

72% מהתאונות בשל אי מתן זכות קדימה להולך הרגל

מנתוני המשטרה עולה כי אי מתן זכות קדימה להולכי רגל היא הסיבה העיקרית לתאונות קטלניות. 72% מתאונות הדרכים שבהן נפגע הולך רגל נגרמו בשל אי מתן זכות קדימה של הנהג ורק 14% מהתאונות נגרמו בשל התנהגותו של הולך הרגל עצמו. כמו כן, בחינת העשור האחרון חושפת כי אחד מכל שלושה הרוגים בתאונת דרכים היה הולך רגל, וכשני שליש מהולכי הרגל נהרגו בכבישים עירוניים. בשנת 2018 נהרגו 97 הולכי רגל בתאונות דרכים, 43 מהם (כ-45%) היו אזרחים ותיקים ו-15 מהם היו ילדים.

ישראל - אחת המדינות המסוכנות להולכי רגל ב-OECD

נתונים השוואתיים חדשים חושפים כי ישראל היא בין המדינות המסוכנות להולכי הרגל מבין מדינות ה-OECD. עלה כי ממוצע הולכי הרגל ההרוגים מסך כל ההרוגים במדינות ה-OECD, עומד על 20% ואילו בישראל הוא בשיעור של 28% (בשנת 2016) - כלומר 40% מעל הממוצע. נתון זה מציב את ישראל במקום השישי הגרוע מבין מדינות ה-OECD, אחרי קוריאה (40%), לטביה (38%), צ'ילה (36%), יפן (35%) ופולין (29%).

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו