N12
פרסומת

כלבה נתקעה בטמבון הרכב - וחולצה

רכב התנגש בכלבה סמוך לאשקלון, והיא נתקעה בטמבון הרכב. פקח וטרינרי מעיריית אשקלון שנקלע לאירוע סייע להעביר את הרכב למוסך ולאחר ניסור הטמבון היא חולצה. ב"תנו לחיות לחיות" קוראים לציבור לסייע בטיפול

תמיר סטיינמן
פורסם:
הקישור הועתק

מקרה מרגש שהסתיים למרבה המזל בחילוץ מוצלח: אתמול (רביעי), סמוך לעיר אשקלון, התרחשה תאונה שבה נהג התנגש בכלבה - שנתקעה בטמבון הרכב ולא הייתה יכולה לצאת החוצה. אנשי עיריית אשקלון נרתמו לסייע לכלבה במהרה וגררו אותה למוסך: רק לאחר ניסור הרכב הכלבה הוצאה החוצה. ‏ארבעת רגליה נשברו וב"תנו לחיות לחיות" קוראים לציבור לעזור במימון הוצאות השיקום ואף לאמץ את הכלבה החמודה.

אלי אביב, מפקח וטרינרי בעיריית אשקלון, נקלע לאירוע ומיהר לסייע בחילוץ הכלבה. הוא סיפר: "קיבלתי דיווח מהמוקד על כלבה תקועה בתוך טמבון של רכב. הגענו למוסך, ניסינו להוציא אותה ולא הצלחנו. לאחר שניסרו את הטמבון הוצאנו את הכלבה וראינו שהיא לא עומדת על הרגליים אז העברנו אותו ל'תנו לחיות לחיות'".

טמבון הרכב בו נתקע הכלבה
טמבון הרכב בו נתקע הכלבה | צילום: תנו לחיות לחיות, חדשות

אביב מהמחלקה הווטרינרית בעיר הוסיף: "אני שמח לראות שהיא יצאה מזה ושהיא תגיע להיות במצב הרבה יותר טוב. ואני מקווה מאוד שמישהו יאמץ אותה". אתי אלטמן, מייסדת "תנו לחיות לחיות", סיפרה שבכל 32 שנות הפעילות שלה היא לא נתקלה במקרה כזה - ועוד שהכלבה יצאה בחיים.

"מדובר במקרה שמשלב ביש-מזל לצד הרבה מזל. במרפאה שלנו כבר התחילו במלאכת השיקום, שתהיה ארוכה, קשה ויקרה מאוד. ארבע רגליים שבורות דורשות מספר ניתוחים אורטופדיים, עבורם נצטרך להיעזר בווטרינר מומחה", אמרה אלטמן. "עם זאת, כבר ראינו מאות מקרים קשים, וכנגד הסיכויים ראינו כלבים שמתגברים על הטראומה ולבסוף מגיעים לבית וחיים שנים רבות באהבה".

הכלבה ואלי אביב
הכלבה ואלי אביב | צילום: דוברות עיריית אשקלון, חדשות
פרסומת

מנכ"לית העמותה הדגישה: "אני קוראת לכל מי שיכולים לעזור במימון הוצאות השיקום, ועוד הרבה יותר חשוב - מי שרוצה לאמץ כלבה כזו שאחרי כל מה שעברה כ"כ מגיע לה בית אוהב. העצב הכי גדול בעבודה שלנו הוא כשמשקיעים המון מאמץ וכסף להציל חיים של כלב, ובסוף הוא מוצא את עצמו בכלוב כי לא מגיעים לאמץ אותו".