סיפורה הקשה של משפחת בלז'צ'וק מערד שזקוקה למוניטור מיוחד ויקר מאוד להצלת חיי בתם בת הארבעה חודשים נגע לליבם של ישראלים רבים שהחליטו להירתם ולתרום מכיסם. בכתבה ששודרה אמש במהדורה המרכזית צוין כי קופת חולים כללית מסרבת לממן את המוניטור שעלותו כ-46 אלף שקלים. צופים רבים התקשו להישאר אדישים לסיפור המרגש והחליטו לתרום מכספם לחשבון הבנק של המשפחה.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

"לתרום חברים, לא צריך את (קופת חולים) כללית ולא את משרד הבריאות", כתב הגולש אמג'ד אבו-סבק בעמוד הפייסבוק של החדשות בתגובה לכתבה. אמג'ד צירף צילום מסך של העברה בנקאית על סך 100 שקלים שביצע לחשבון משפחת בלז'צ'וק. "משתתף במאמץ, מקווה שזה יוביל עוד אנשים לתרום להצלת חיים", הוסיף הגולש אמיר בוחניק שתרם אף הוא.

תרומה שהועברה לחשבון המשפחה (צילום: חדשות)
תרומה שהועברה לחשבון המשפחה | צילום: חדשות

הגולשת הילה דוידוב שועה כתבה "כמובן שתרמתי וביקשתי גם מכל מי שיכול. כל המציל נפש אחת הציל עולם ומלואו". קרולין קגנובסקי התרעמה על הסיפור וכתבה: "תרמתי, רפואה שלמה. בושה למדינת ישראל שזה לא בסל הבריאות ובושה לאזרחיה שעומדים מהצד ורואים איך כספי המסים שלהם משולמים על מטוסים ואינטרסים של אוכלוסיות שונות אך עבור תינוקת חסרת ישע אין כסף".

תרומות לאולגה בלזיציוק (צילום: חדשות)
צילום: חדשות

בין הצופים שראו את הכתבה והתרגשו היה מנכ"ל מגן דוד אדום אלי בין שהביע נכונות לתרום ולסייע למשפחת בלז'צ'וק. גם בעמותת "יד שרה" החליטו ללוות את המשפחה מקרוב ולדאוג שהמכשור הרפואי יועבר אליה. בחברת פתרונות הבריאות "פיליפס" ביקשו לסייע כמו גם אנשים פרטיים רבים‎, ובהם היזם ואיש העסקים אריה יום טוב והשף אביב משה.

ראש עיריית ירושלים ומנכ"ל יד שרה לשעבר אורי לופוליאנסקי פנה לארגון וביקש שיעזרו למשפחה‎. גם חברת הכנסת איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני) התרגשה מהכתבה ובחנה דרכים לפעול למען משפחתה של אולגה.

תרומות לאולגה בלזיציוק (צילום: חדשות)
צילום: חדשות

אמש שודרה במהדורה המרכזית כתבה על בני משפחת בלז'צ'וק ששלושה מארבעת ילדיהם נולדו עם אותו הגן - אפילפסיה שגורמת לפרכוסים, הפסקות נשימה ודופק. טיפול תרופתי לילדים בגיל הזה לא קיים והדבר היחיד שיכול לסייע להם הוא מוניטור מתקדם שיודע לזהות פרכוס מתקרב. אלא שעלותו כ-12.5 אלף דולרים ובקופת חולים כללית מסרבים לממן אותו. בקופת החולים טענו בפני ההורים שהמוניטור נמצא מחוץ לסל התרופות, אך בתגובה לפניית "החדשות" נטען כי המוניטור מאושר לשימוש רק בבתי חולים.

לאה ובתה. "זו שמחה שקשה להסביר" (צילום: החדשות)
"ללא המוניטור - אין לנו חיים" | צילום: החדשות

ארבעה חודשים חלפו מאז שאולגה נולדה, והוריה לאה ואיגור לא ישנים בלילות. הם חולקים משמרות של 24 שעות ועוקבים אחרי כל פעימת לב של בתם הקטנה והשברירית. "אנחנו רוצים לחיות ביחד, רוצים לנשום", הם סיפרו. בידיהם מוניטור ישן, שאינו מזהה הפסקות נשימה ולכן אינו אפקטיבי בצורה מלאה.

לאה מרותקת לכיסא גלגלים בעקבות ניתוח שכשל ואיגור הפסיק לעבוד בשל המצב החדש שאליו נקלעה המשפחה. "אין לנו את הכסף הדרוש, אנחנו חיים בקצבה כי אנחנו צריכים לשמור כל הזמן", אמרו. כשלאה ואיגור מדברים על החשש הכבד לביתם - הם יודעים איך זה עלול להסתיים. לפני תשע שנים בנם תומס, אז בן שנה וחודשיים, התמודד עם אותה המחלה בדיוק. גם אז הם הגישו בקשה לקבלת המוניטור המיוחד וגם אז סורבו. תומס נפטר זמן קצר לאחר מכן.

"ילדים לא נולדים כדי שנקבור אותם" (צילום: החדשות)
"ילדים לא נולדים כדי שנקבור אותם" | צילום: החדשות

"אחר ששנה וחודשיים לא ישנתי, התעוררתי מהרעש של המוניטור. זה היה מאוחר מדי", סיפרה לאה על הטרגדיה מלפני כעשור. "עשיתי החייאה 30 פעמים, ניסיתי להנשים אותו. הוא סבל ממוות מוחי". לאחר מותו של תומס לאה ואיגור תרמו את איבריו והצילו ארבעה ילדים אחרים.

בהיעדר מימון, הם ביקשו עזרה מכל מי שיכול לסייע, תפילות שאז שידור הכתבה נענו. "אני מבקשת שתעזרו לי להביא את המוניטור הזה. לא צריכה כסף רק את המוניטור המיוחד", ביקשה לאה. "בלי מוניטור אין לנו חיים. ילדים נולדים בשביל לחיות לא בשביל שאנחנו נקבור אותם. הפוך צריך להיות".

מקופת חולים כללית נמסר אתמול בתגובה: "השימוש במוניטור המבוקש הוא רק לבתי חולים ולמרפאות ולא ניתן לספקו לשימוש ביתי. יחד עם זאת, לאור המצב והנסיבות המיוחדות, נפעל להתאמת פתרון בהתאם לצרכים הרפואיים של הפעוטה".