הורים שכולים, פעילי מחאה ובכירים לשעבר כבר הודיעו על הצטרפות למערכת הפוליטית לקראת הבחירות • בין המצטרפים: ראש השב"כ לשעבר יורם כהן, צביקה מור, קרן טרנר, עמרי רונן, דדי שמחי ורפי בן שטרית • הרשימה המתעדכנת
מייסדת תנועת "אמא ערה" ויו"ר פורום "ישראל בריאה", מצנתרת המוח ד"ר רתם סיון, מצטרפת למפלגת הדמוקרטים ותתמודד בפריימריז. ב-7 באוקטובר הקימה ד"ר סיון את התנועה, ובמהלך המלחמה הייתה חלק מהעותרות נגד המשך כהונת השר איתמר בן גביר, ועתרה בנושא אכיפת גיוס חרדים.
ד"ר צביקה מור, מראשי פורום תקווה ואביו של שורד השבי איתן מור, מצטרף למפלגת הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ', שם הוא צפוי להשתבץ במקום גבוה. במהלך המלחמה קרא לממשלה להסכים רק לעסקה שתשיב את כל החטופים בפעימה אחת.
יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן הודיע כי חן אריאלי, סגנית ראש עיריית ת"א, מצטרפת למפלגת הדמוקרטים. אריאלי, יו"ר הוועד המנהל של איגי, ולשעבר יו"ר אגודת הלהט"ב, הובילה ב-2018 את מחאת הלהט"ב הגדולה. גולן בירך: "החיבור בין מפלגת הדמוקרטים לקהילה הגאה מבוסס על ערכי היסוד הכי עמוקים שלנו. בלי מפלגת דמוקרטים גדולה וחזקה בממשלה הבאה - לא יהיה שוויון אמיתי ומלא".
חה"כ לשעבר יוסף ג'בארין נבחר ליו"ר רשימת חד"ש לכנסת הבאה. ג'בארין שכיהן בעבר כח"כ מטעם חד"ש והרשימה המשותפת (2015–2021), היה בכנסת ה-23 יו"ר הוועדה לזכויות הילד ובנוסף עמד בראש הוועדה לקשרים בין-לאומיים ברשימה המשותפת. ג'בארין יחליף בתפקידו את חה"כ איימן עודה, שהנהיג את המפלגה בשנים האחרונות והוביל בכמה מערכות בחירות את הרשימה המשותפת.
תת-אלוף במיל' דדי שמחי הודיע על כוונתו להשתלב במערכת הפוליטית. באירוע "שבתרבות" ברחובות אמר שמחי כי החליט להצטרף לחיים הציבוריים ולהתמודד בבחירות הקרובות בכנסת. בהמשך אמר בריאיון ל"פגוש את העיתונות": "יש אפשרות שאקבל שריון בליכוד".
הקישור הועתק
יום שלישי, 05.05.26
לוחם המילואים שנפצע קשה בעזה מצטרף לליברמן
סרן במילואים ישראל בן שטרית שנפצע קשה בעזה, הצטרף לישראל ביתנו. בהודעת המפלגה נכתב כי בן שטרית, בן 40 ואב לחמישה, הוא איש הציונות הדתית ותושב ירוחם, יזם ואיש עשייה. "אני מצטרף לישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן כדי להילחם על שוויון אמיתי בנטל, לחזק את הלוחמים והפצועים בגוף ובנפש, משרתי ומשרתות המילואים, לחזק את החברה הישראלית ולוודא שאף אחד לא נשאר מאחור".
ראש השב"כ לשעבר יורם כהן הצטרף לגדי איזנקוט ולמפלגת ישר, כפי שחשפנו בחדשות 12. השניים ששיתפו פעולה בעבר הכריזו על שיתוף פעולה מחודש גם במערכת הפוליטית, או כמו שציין כהן: "זה צו 8". בהודעת ההצטרפות אמר כהן כי "ישראל ניצבת בפני אתגרים גדולים, ביטחוניים וחברתיים, שניווט וטיפול מנהיגותי לא נכון בהם כפי שהוא היום, עלול להביא אותנו לסף פי פחת".
הקישור הועתק
יום שני, 04.05.26
ג'ונתן פולארד מצטרף לפוליטיקה
ג'ונתן פולארד הכריז כי יצטרף לפוליטיקה במפלגה שהקים יחד עם ניסים לוק, אביה של שני שנרצחה בטבח 7 באוקטובר ונחטפה. בריאיון למשה נוסבאום במגזין N12 אמר: "עד 7 באוקטובר חייתי באשליה שהבגידה והנטישה שחוויתי מצד הממסד הפוליטי והמודיעין הישראלי היו מקרה יוצא דופן, שחורג מהעיקרון שלא משאירים פצועים בשדה הקרב. אבל כשראיתי את מה שקרה ב-7 באוקטובר הבנתי שכל המדינה שלנו נבגדה בידי האליטות הפוליטיות, בשמאל, בימין ובמרכז. באותו רגע הבנתי שאני חייב לעשות משהו כדי למנוע טבח נוסף".
ג'ונתן פולארד, ארכיון | צילום: n12
"ההחלטה שלי שלא להצטרף לשום מפלגה קיימת נבעה מהאמונה שלי שלכל אחת מהן יש דם של אנשינו על הידיים שלהן", הוסיף בריאיון ל-N12 ופירט על המטרות: "אחדות בימין, רפורמה בגיוס לצה"ל ובתורת הלחימה, החלת ריבונות ביהודה ושומרון ובעזה, רפורמה מקיפה במערכת החינוך, היערכות המדינה לגל העלייה הצפוי מהמערב, וביזור ייצור האנרגיה והולכתה באמצעות טכנולוגיות חדשות".
שרון שרעבי, ממובילי המאבק להשבת החטופים ואחיהם של יוסי שרעבי שנרצח בשבי ואלי ששרד את השבי, הודיע על הצטרפות לליברמן. אחיו, גיסתו ושתי אחייניותיו של שרעבי נרצחו בטבח 7 באוקטובר. שרעבי אמר בעת ההצטרפות כי "ישראל ביתנו היא הליכוד של פעם", ובהמשך אמר במענה לשאלה אם יישב בקואליציה תחת נתניהו כי "אין מקום לחרמות".
מורן זר קצנשטיין, מייסדת בונות אלטרנטיבה שהייתה פעילה במחאות נגד המהפכה המשפטית ובמאבק להשבת החטופים, הצטרפה למפלגת הדמוקרטים. כחלק מהמחאה נגד המהפכה המשפטית הייתה מיוזמות "מיצג השפחות" שבו נראו עשרות נשים צועדות בגלימות אדומות.
דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, יעמוד בראש מפלגת הגמלאים. המפלגה שהודיעה שתתמודד בבחירות נעדרה ארוכות מהמערכת הפוליטית, והיא תנסה לשחזר את הישג העבר. מירן אמר ביום ההכרזה: "נדאג לא רק לאוכלוסיית הקשישים המופקרת, אלא גם לדור העתיד שקורס תחת הנטל הכלכלי ומתקשה לרכוש דירה ולהתחיל את חייו".
עמרי מירן בבית החולים | צילום: אלעד מלכה, לע"מ
הקישור הועתק
ענבר יחזקאלי תשובץ ברשימת איזנקוט
עו"ד ענבר יחזקאלי, ממייסדי מפלגת ישר, תשובץ ברשימת המפלגה לכנסת, כך הודיע היו"ר איזנקוט. יחזקאלי מילאה שורת תפקידים במגזר הציבורי ובארגונים חברתיים, שימשה מנכ"לית מרכז הסיוע לנפגעות אונס ותקיפה מינית בירושלים, והייתה ראש המטה המקצועי של שלושה שרי רווחה.
גדי איזנקוט ועו"ד ענבר יחזקאלי
הקישור הועתק
יום שלישי, 28.04.26
שאול מרידור מצטרף לגדי איזנקוט
מפלגת ישר בראשות גדי איזנקוט הודיעה כי הכלכלן שאול מרידור מצטרף לרשימה שלה. "המשימה שלפנינו ברורה - לשקם את המדינה, להפיח תקווה ולבנות הנהגה שטובה כמו העם שלה", אמר מרידור. איזנקוט בירך: "מכיר לעומק את הכשלים שנבנו בכלכלה הישראלית".
הפעיל החברתי-פוליטי יונתן שלו בן ה-23, מייסד ארגון משרתי המילואים כתף אל כתף, הצטרף למפלגתו של רה"מ לשעבר נפתלי בנט. "אנחנו נדאג לצעירים בישראל. הצטרפנו לראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט - כי רק הוא הוכיח שהוא יתקן את ישראל ויבנה לצעירי ישראל עתיד טוב יותר", מסרו אז בכתף אל כתף.
רה"מ לשעבר נפתלי בנט הודיע על הצטרפותן של קרן טרנר ולירן אבישר בן חורין למפלגתו. טרנר שעמדה בעבר בראש משרדי האוצר והתחבורה, קידמה את פרויקט הרכבת הקלה בגוש דן, ואבישר בן חורין כיהנה כמנכ"לית משרד התקשורת וניסחה עבור מפלגתו של בנט 23 תוכניות עבודה.
ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט בירך על ההצטרפות של "שתיים מהמנכ"ליות הטובות בישראל": "ישראל תקועה ולא מנוהלת, ואין לנו זמן. המפלגה תחולל את הזינוק המהיר ביותר שראתה ישראל".
קרן טרנר, נפתלי בנט ולירן אבישר | צילום: טל גבעוני
ראש עיריית בית שאן לשעבר רפי בן שטרית, שבנו אלרואי נפל בקרב על מוצב נחל עוז ב-7 באוקטובר, הצטרף למפלגת ישראל ביתנו. בן שטרית, בעבר איש ליכוד, הוא מייסדי מועצת אוקטובר שקוראת להקמת ועדת חקירה ממלכתית.
יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן הודיע כי פעיל המחאה עמרי רונן מצטרף למפלגת הדמוקרטים. רונן, נכדה של נירה שנרצחה בביתה בכפר עזה, הוא לוחם מילואים שיצא ב-7 באוקטובר ללחום ביישובי הדרום. ב"אולפן שישי" חשף בעבר שיצטרף לפוליטיקה.
יו"ר מפלגת הדמוקרטים יאיר גולן קיים הצהרה במטה המפלגה שבה הכריז יחד עם דמויות מובילות מהמחאה נגד המהפכה המשפטית על הצטרפותן למפלגה. בין המצטרפים למפלגה: משה רדמן, הדס רגולסקי, עמי דרור, מורן מישל, תומר אביטל ודני אלגרט - אחיו של איציק אלגרט שנרצח בשבי חמאס.
דני אלגרט
הקישור הועתק
יום שלישי, 18.11.25
נעם תיבון מצטרף ליאיר לפיד ויש עתיד
יו"ר יש עתיד יאיר לפיד הודיע כי האלוף נעם תיבון שנלחם ב-7 באוקטובר והציל את משפחתו בעוטף עזה מצטרף ליש עתיד. בין התפקידים שמילא תיבון בעבר - מפקד הגיס הצפוני, מח"ט עציון, יהודה והנח"ל, ומפקד צוות בסיירת מטכ"ל.
יאיר לפיד ונעם תיבון | צילום: אלעד גוטמן
הקישור הועתק
יום חמישי, 22.05.25
נמרוד שפר הודיע: מצטרף למפלגת הדמוקרטים
האלוף במילואים נמרוד שפר, פעיל במחאות נגד הממשלה, הכריז על הצטרפותו למפלגה. הוא תקף את רה"מ נתניהו: "אדם מושחת וכושל, שהביא את ישראל לאסון הנורא בתולדותיה. אנחנו חייבים להפוך את המחאה למאבק פוליטי".