העסקה לשחרורו של גלעד שליט, שהביא הערב ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לאישור השרים - צריכה להביא את התומכים בה להגיד מילה טוב לראש הממשלה. נתניהו קיבל החלטה שלא הייתה לו פשוטה - היא מנוגדת לכתביו, לאמירותיו ולעמדתו העקרונית שמתנגדת לכניעה לטרור - ולפי מתווה זה, ישראל נכנעת.

מי שתומך בעסקה לשחרור החייל החטוף בוודאי שמח על אותה ה"כניעה", שתעלה לישראל בשחרורם של 1,000 מחבלים - מהם 550 הם אסירים ביטחוניים, ולא פליליים.

הרשימה הבעייתית ביותר, המורכבת מ-450 שמות שהציג חמאס, כוללת בין היתר 60 מחבלי "VIP" - כפי שנתניהו עצמו נהג לכנותם - וכעת נדמה שרובם ישתחררו.

על קבוצה זו נמנים מחבלים שנידונו לעשרות מאסרי עולם וכולם בעלי פוטנציאל מנהיגותי. רבים מהם ישוחררו לגדה המערבית - ולא לעזה, כפי שדרשה ישראל בשלבים הקודמים של המשא ומתן.

ראשי השב"כ והמוסד החליפו גם עמדה

הופעה ציבורית נדירה, כהן (צילום: חדשות 2)
ראש השב"כ, יורם כהן. שינוי באיש, שינוי ב | צילום: חדשות 2

יש לזקוף לשינוי בדרג המקצועי במערכת הביטחון בישראל חלק נכבד בגיבוש מתווה ההסכם. נראה כי ראש השב"כ, יורם כהן, מחזיק בעמדה שונה מזו של קודמו בתפקיד - יובל דיסקין, שהתנגד לעסקה באופן שבו היא אמורה לצאת אל הפועל. כך גם ראש המוסד, תמיר פרדו, שתמך בעסקה חרף קודמו, מאיר דגן, שהתנגד לה.

ייתכן שבין הגורמים שדירבנו את הצדדים להגיע להסכמות גם הטבות שייתכן שיעניקו המצרים לחמאס - כאלה שעליהן טרם נודע לנו. כך נהגה גם גרמניה, שהעניקה תמורה לחיזבאללה בעסקת חילופי השבויים עם הארגון - שלא הייתה קשורה לישראל.

עסקת שליט - סיקור מיוחד:

הושגה עסקה לשחרור החייל החטוף גלעד שליט

ראש הממשלה בישיבת הממשלה: "גלעד יחזור לחיק משפחתו ועמו"

אביבה שליט: "אני ארגע כשאראה את בני"

כך תיושם עסקת שליט - וזה מחירהּ

נועם שליט במסר אישי לבנו: "החזק מעמד בשבי"

פרשנות: מה הוביל לעסקה לשחרור שליט?

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק