mako
פרסומת

אכזבה: איזבו לא עלתה לגמר האירוויזיון

להקת "איזבו" נכשלה ולא העפילה הערב לגמר האירוויזיון שיערך במצאי שבת. נציגת ישראל לא צלחה את חצי הגמר הראשון של האירוויזיון עם השיר "Time". "אנחנו מאוכזבים מאוד מהתוצאה הסופית", אומרים חברי הלהקה, "ציפינו לעלות לגמר". המדינות שכן העפילו: רומניה, מולדובה, איסלנד, הונגריה, דנמרק, קפריסין, אלבניה, יוון, רוסיה ואירלנד

אסף נבו
mako
פורסם: | עודכן:
אין תמונה
הקישור הועתק
אין תמונה
איזבו באירוויזיון

אכזבה: להקת "איזבו" לא העפילה הערב לגמר תחרות האירוויזיון 2012, האירוויזיון ה-57, שיערך במוצאי שבת הקרובה. נציגת ישראל כשלה במשימתה עם השיר "Time",ולא צלחה את חצי הגמר הראשון של האירוויזיון, שנערך הערב בבאקו, בירת אזרבייג'ן.

חברי "איזבו" מסרו בתגובה: "אנחנו מאוכזבים מאוד מהתוצאה הסופית. היתה ציפייה לעלות לגמר והאכזבה קשה, אך אנו מקווים שסיפקו רגעים של גאווה לצופים הישראלים. אנחנו שבעי רצון מהופעתנו ומרגישים שנראנו במיטבנו. ההפקה והבימוי היו מעל לכל הציפיות".

מתוך 18 המדינות שהתמודדו בחצי הגמר עלו עשר מדינות לגמר האירוויזיוןן: רומניה, מולדובה, איסלנד, הונגריה, דנמרק, אלבניה, קפריסין, יוון, רוסיה, אירלנד. נציגי מדינות אלה יצטרפו לעשר נוספות שיעפילו מחצי הגמר השני שיערך ביום חמישי, למארחת אזרבייג'ן ולחמש "המדינות המממנות" - אנגליה, גרמניה, צרפת, ספרד ואיטליה, שמעפילות אוטומטית לגמר.

המשלחת הישראלית האשימה: מדינות אחרות סגרו דילים וקומבינות

על פי תחזית mako "איזבו" היתה צפויה להעפיל לגמר, אך לא עמדה במשימה הלאומית. כבר אתמול התלוננו במשלחת הישראלית באופן רשמית בפני הועדה המארגנת של האירוויזיון על "קומבינות" בהצבעות בין מדינות מערב אירופה. נציגים של אותן מדינות, כך טענו במשלחת הישראלית, סגרו ביניהם דילים כדי להבטיח העפלה לגמר (על הקומבינות של מדינות מזרח אירופה אף אחד כבר לא מדבר, זה מובן מאליו). מנהלי האירוויזיון דרשו לראות הוכחות לאותן טענות. למרות הקומבינות, במשלחת היו אופטימיים בנוגע לסיכויי העלייה לגמר, אחרי הכישלון של דנה אינטרנשיונל בשנה שעברה, אבל הערב התברר שגם השנה ישראל לא תהיה בגמר האירוויזיון.

פרסומת

נציגי ישראל חברי להקת "איזבו" וזמרי הליווי שלהם עלו לבמה בשעה 22:45 בדיוק שעון ישראל וביצעו את השיר "Time", שיר רוק-דיסקו גרובי במיוחד, באנגלית ובעברית.

איזבו אירוויזיון
התרגש. רן שם טוב סולן "איזבו" באירוויזיון | צילום: ליאור סדלובסקי

הביצוע של איזבו היה טוב, למרות שניכר על פני חברי הלהקה שהם מתרגשים. הסולן והגיטריסט רן שם טוב כנראה התרגש במיוחד ולקח לו קצת זמן להיכנס לתוך הביצועע, אבל הלהקה שמסביבו והפזמון המנצח הובילו את השיר למקום מבטחים.

מאחורי "איזבו" על המסכים ומתחתם על הרצפה הוקרנו אנימציות וצילומים של שעוני ענק, כיאה לנושא השיר, שהוסיפו תפאורה צבעונית, יפה ודינאמית לנאמבר על הבמה.

שאר המתמודדים בחצי הגמר

פרסומת
פרסומת
פרסומת
פרסומת