mako
פרסומת

"הדימיון בין השחורים לעם הפלסטיני בלתי נסבל"

הביקור של הראפר הצעיר ויק מנסה ביהודה ושומרון ובעזה היה כנראה משמעותי מאוד עבורו. כעת הוא משתף את מגזין טיימס בביקורת שלו על מצבו של העם הפלסטיני ועל הדרך, כמובן, מספק כמה אמירות שערורייתיות ושנויות במחלוקת

מערכת mako מוזיקה
mako
פורסם:
ויק מנסה
ויק מנסה | צילום: FRANCK FIFE, getty images
הקישור הועתק

ויק מנסה, הראפר בן ה-24, ניצל את הקיץ האחרון כדי לבקר במזרח ירושלים וביהודה ושומרון. בעקבות אותו ביקור, ויק החליט לכתוב טור דעה על מצבו של העם הפלסטיני, אותו פרסם לפני מספר ימים במגזין הפופולרי טיימס. הטור התפרסם תחת הכותרת "מה שפלסטין לימדה אותי על הגזענות באמריקה".

הראפר כותב שם על "שלילת זכויות האדם מהעם הפלסטיני, שחי תחת כיבוש" ועל ה"מחסומים המשפילים" - ואף משווה בכמה נקודות בין המצב של העם הפלסטיני לזה של השחורים באמריקה בעבר. בין דבריו: "הדימיון בין ההיסטוריה של השחורים באמריקה למצבו של העם הפלסטיני בלתי נסבל".

הוא הוסיף: "כשהלכתי ברחובות העיר העתיקה ראיתי נער פלסטיני, שהודבק לקיר על ידי חיילים ישראלים חמושים", הוא המשיך, "המדריך שלנו הסביר שהוא כנראה הואשם ביידוי אבנים, פשע שהעונש שלו עומד על 4 שנים ויותר. לקח לי זמן לעכל את זה".

מנסה, שהחל את הקריירה המוזיקלית שלו כבר בגיל 15, הוציא בשנה שעברה את אלבום הבכורה שלו, "The Autobiography". בזמן הזה הוא הספיק להפוך לשם חם בתעשיית ההיפ הופ ולשתף פעולה עם אמנים כמו פארל ויליאמס, סקרילקס וקניה ווסט.