mako
פרסומת

פסטיבל בינלאומי ל"מוזיקה מקודשת" בירושלים

פסטיבל ירושלים ל"מוזיקה מקודשת" יתקיים בבירה ב-9 עד ה-12 בספטמבר ויכלול הופעות של 150 אמנים, 60 מהם מהעולם והשאר מישראל. הכלייזמטיקס עם ג׳ושוע נלסון, ננה וסקונסלס, Twinkle Brothers ו- Ijahman Levi, התזמורת שבאב אל אנדלוס (מרוקו) אהוד בנאי ואורחים, שלמה בר והברירה הטבעית

אסף נבו
mako
פורסם:
הקישור הועתק
אהוד בנאי זאפה
מארח את אתי אנקרי, ג`ורג` סמעאן וסאלם דרוויש. אהוד בנאי | צילום: רועי ברקוביץ'

פסטיבל ירושלים ל"מוזיקה מקודשת" יתקיים בבירה ב-9 עד ה-12 בספטמבר ויכלול הופעות של 150 אמנים, 60 מהם מהעולם והשאר מישראל, במשך ארבעה ימים, במיקומים אטרקטיביים כמו מגדל דוד, גג משכנות שאננים ו"מרכז המוזיקה", בהפקת "עונת התרבות".

קיום הפסטיבל במועדו הוטל בספק עקב הלחימה בדרום והאיום הטילים על מרכז הארץ, אולם הפסטיבל צפוי להתקיים במועד המתוכנן. כעת מדברים בהפקה במונחים של "חוויה מתקנת של התעלות, תקווה ומוזיקה שמיימית, צלילים של אחווה, שלום ונחמה". לא פחות.

בין האמנים המשתתפים: הכלייזמטיקס עם ג׳ושוע נלסון (ארה"ב), ננה וסקונסלס (ברזיל) סטלה צ'יוואשה (זימבבואה) תזמורת שבאב אל אנדלוס (מרוקו) אהוד בנאי וחברים, שלמה בר והברירה הטבעית, פרץ אליהו ורבים אחרים.

פרסומת

שלום: מופע סיום הפסטיבל - שלמה בר והברירה הטבעית מארחים את קרולינה, אמיל זריהן ויוסי פיין.

במסגרת הפסטיבל יתקיים "לילה לבן" של שוטטות במגדל דוד, כולל הופעות ברצף, טקסים ואווירה מיוחדת. בין המשתתפים: חיה סמיר, נטע אלקיים, אנסמבל פארן, עבד אל רחמן, רפאל עמנואל רן היקרי, להקת שרקיה, נובויה ימגוצ׳י, מסע בשיר השירים, אנסמבל הפיוט של יד בן צבי, מפגש ״אוהל אברהם״ עם מוזיקאים ואנשי דת, דבה (מאיוט) מופע של 13 חברות מקהלה נשית, המבצעות טקס אותנטי ממולדתן שבאוקיאנוס ההודי, ונבחרת של אמנים בינלאומיים הלוקחים חלק בפסטיבל.

פרסומת

מפגשי עדות - סיורי מוזיקה מיוחדים בעקבות המוזיקה הקדושה שמתנגנת בירושלים כל השנה - סיור תפילות, קאתולים דוברי עברית, סיור סליחות ספרדי, סיור פיוטי אשכנז.

שלמה בר, רוטבליט
שלמה בר | צילום: רועי ברקוביץ'