mako
פרסומת

"מבקשת שתכבדו את ההחלטה"

לראשונה בקריירה שלה, ירדנה ארזי שלחה לתחנות הרדיו השונות מכתב בו היא דורשת להפסיק את השמעת השיר החדש שלה. ההחלטה הגיעה בעקבות תלונות שקיבלה על כך שהשיר מתייחס בצורה הומוריסטית לנושא ההתאבדות

מערכת mako מוזיקה
mako
פורסם:
גאווה: ירדנה ארזי בקליפ חדש וגאה
וגם: הזמרת פוגשת רגעים מהעבר שלה | צילום: ערב טוב עם גיא פינס, שידורי קשת
הקישור הועתק

לפני מספר שבועות ירדנה ארזי הוציאה שיר חדש בשם "אם הוא ילך", אותו כתבה איה כורם ללחן של כריסטופר בלנקינסופ. הסינגל, ששימש כשיר הנושא של פסטיבל הקולנוע הגאה "TLVFest 2018", לווה בקליפ צבעוני ונשלח לתחנות הרדיו השונות.

לראשונה בקריירה הארוכה שלה, הזמרת יצאה בדרישה לגנוז את השיר שלה. בהודעה ששלחה לגלי צה"ל, גלגלצ, כאן תאגיד השידור הציבורי ותחנות הרדיו האזוריות, ארזי כתבה: "בימים האחרונים, יחד עם השמעות השיר ברדיו, קיבלתי פניות אישיות מצד בני משפחות של מי ששמו קץ לחייהם, אשר הביעו אי נוחות ממילות השיר, העוסקות באהבה עד המוות ובתיאור הומוריסטי של רצון ליטול את החיים. דבריהם נגעו בי", היא המשיכה, "בצעד חריג אני פונה אליכם בבקשה להימנע מהשמעת השיר. לא קל לקבל החלטה לגנוז שיר אחרי שכבר יצא לאור, ועם זאת, אני עומדת מאחורי ההחלטה הזו ומבקשת שתכבדו אותה".

בין שורות השיר, אפשר למצוא משפטים כמו "אם הוא ילך אני אמות, אני אקפוץ מהמרפסת", "קבעתי דייט עם הרכבת", "אאבד עצמי לדעת", "אני נכנסת למקלחת ואיתי אני לוקחת את הטוסטר האדום ומגהץ" ו"כבר קניתי את החבל וגם מאוורר תקרה".