חמי רודנר, איפה הילד, הופעה 3 (צילום: נעם וינד)
יותר סיד מבארט. חמי רודנר | צילום: נעם וינד

פסטיבל המוזיקה בכפר סבא "Arimfest" יתקיים ב-21/4 , חול המועד פסח, ברחבת ככר העיר בכפר סבא, סמוך לקניון ערים, ויוקדש השנה בעיקר לשתי הפקות מקור ייחודיות: מופע הצדעה לסיד בארט ומופע הצדעה ללהקת תמוז. כמו כן תופיע בפסטיבל להקת הדג נחש עם שירי האלבום האחרון והמצליח "6" ושלל להיטיה.

מופע הצדעה לסיד בארט

הסולן והמייסד המיתולוגי של להקת פינק פלויד סיד בארט יזכה למופע הוקרה בהשתתפות חמי רודנר, "רוקפור", ירמי קפלן, "כל החתיכים אצלי", "שני/אחרון/אוקטובר", "הקארסיטרס", "הדייוידסונס" ועוד. במופע יבוצעו שירים שכתב בארט במסגרת פינק פלויד, בקריירת הסולו הקצרה שלו וכמו כן שירים שנכתבו בהשארת דמותו.

סיד בארט נודע כדמות אגדית, מוטרפת וגאונית, שהמיתולוגיה סביבה עדיין מהלכת קסם על חובבי מוזיקה ברחבי העולם. בארט היה איש החזון המקורי של "פינק פלויד",  מי שהעניק ללהקה את שמה והיה הרוח החיה מאחורי אלבום הבכורה, "המחולל בשערי השחר", שיצא בימים האופוריים של קיץ האהבה של 1967.

אולם בארט, שהיה סמל של תקופה ואחד מכוחות היצירה הבריטיים החשובים של עידן הפסיכדליה, היה גם אחד הקורבנות של התקופה - הוא נאלץ לפרוש מהלהקה כשנה לאחר מכן בשל כשל תפקודי שהיה תוצאה גם של צריכת אל.אס.די לא מבוקרת.

אך למרות היעדרו, דמותו הייתה להשראה הגדולה ביותר של הלהקה ביצירות המופת האלמותיות שלה: "הצד האפל של הירח" (1973) ו"Whish You Where Here" מ-1975, שהוקדש לו. הופעתו במהלך ההקלטות של האחרון בעודו מגולח שיער וגבות הפכה גם לאחד מגלגוליו של הדמות פינק בסרט "החומה" בהמשך על-פי האלבום של הלהקה משנת 1979.

אין תמונה
סוף עונת הקספרים

מופע הארנבות של דוקטור קספר במחווה ללהקת תמוז
הקספרים בהנהגת שי להב ואורן ברזילי יבצעו בפסטיבל מופע מפתיע כמחווה ללהקת תמוז המיתולוגית וינסו להיכנס לנעליהם הגדולות של שלום חנוךך, אריאל זילבר, איתן גדרון, יהודה עדא ומאיר ישראל.

במופע יבצעו מופע הארנבות של ד"ר קספר את כל שירי תמוז האהובים, באירוע אשר אמור לחבר בין הקהל הצעיר והעכשווי של הקספרים, הקהל המבוגר יותר, אשר הולך עם ההרכב דרך ארוכה והקהל הותיק ששבוי בקסמה של תמוז מאז ועד היום.

להקת תמוז הוציאה את האלבום הקלאסי "סוף עונת התפוזים" ב-1976 אחרי כשנה של הופעות ברחבי הארץ. האלבום כלל כמה שירים שהפכו לעמודי תווך ברוק הישראלי, כמו "אהבה שקטה", "ככה את רצית אותי", פנס הרחוב (מישהו הפסיק את הזרם)", "מה שיותר עמוק יותר כחול", שיר הנושא "סוף עונת התפוזים", "הולך בטל" ועוד. מאז התאחדה תמוז ב-1983 ובשני מופעים לזכרו של מאיר אריאל ז"ל - בשנת 2000 באמפי קיסריה וב-2009 שוב בקיסריה, למספר שירים בכל פעם.

>> רוק עצמאות 2011: 9 במאי אמפי ראשון לציון עם אביב גפן, הדג נחש ועוד