ליואב יצחק, אחד מזמרי המזרחית הוותיקים ביותר בישראל, יש בעיה קשה: יש לו יותר מדי שירים ישנים שהקהל שלו אוהב. לפני כל הופעה הוא מתקשה להחליט איזה שיר יבצע הפעם ועל איזה שיר יוותר, ובדיוק בגלל זה הוא החליט לנסות משהו חדש: להקליט גרסה מחודשת ל"לעולם לא מאוחר", שהוא להגדרתו "שיר ישן מהתקליט הראשון שלי אם אני זוכר נכון, לפנימשהו כמו 30-25 שנה לפחות".

כמו כל עולם התרבות, גם יצחק היה מרותק לביתו בתקופת הקורונה, מה שהוביל אותו לשבת שעות ארוכות בלילות עם קרוב משפחתו, אז עלה הרעיון. "ישבתי עם אחיין של אשתי שהוא גם מנהל המשרד שלי והוא נדלק על השיר הזה באחת מהישיבות שלנו", מספר יצחק בראיון מיוחד ל-mako מוזיקה. "הוא הציע לעשות לזה חידוש, אז הלכתי לחברי הטוב, המפיק והמעבד צור בן זאב, ואמרנו לו שיש לו יד חופשית ושיעשה מה שבא לו. זו התוצאה".

יצא שונה מאוד מהמקור, אהבת?
"מאוד אהבתי, זה קצת שונה ממה שאני עושה בעיבודים שלי, אבל זו יציאה מאוד מעניינת. השמעתי את זה לאנשים רבים והם מאוד אוהבים את הרעיון", מספר יצחק שהוציא במהלך הקריירה הארוכה שלו למעלה מ-15 אלבומים.

זה קצת אירוני, ובניגוד למה שרבים עשויים לחשוב בהתאם לסטיגמות, דווקא הגרסה הישנה של "לעולם לא מאוחר" יצאה בתקופה שבה חלק מהזמרים של הז'אנר פלרטטו עם "סאונדים מיינסטרימים" יותר. בגרסה המחודשת של בן זאב, השיר כבר קיבל הרבה יותר אלמנטים מהעולם המוזיקלי הערבי; הדרבוקה, הסאונד של הזורנה וכמובן הגיטרה. גם יצחק עצמו לא חשב שזה יהיה אפשרי לשנות עד כדי כך את האווירה המקורית של השיר.

"הוא לקח את זה למקום אחר שלא ציפיתי לו בכלל", מספר יצחק, "לא חשבתי שהעיבוד יהיה בצורה הזו, אבל אנחנו פתוחים מוזיקלית. לכל מעבד יש את הראש שלו ואני תמיד פתוח לשמוע דברים. הכי חשוב בסוף זו התוצאה הסופית".

וכך, בזמן שאמנים ותיקים אחרים מנסים למצוא את המקום שלהם היום בתרבות הישראלית ולפעמים קצת "מתבלבלים" מרוב כוכבי הפופ הצעירים, יואב יצחק בטוח בעצמו ובמקומו יותר מאי פעם: "כשאתה בונה רפרטואר של 35-30 שנה, יש לך קהל שבא לכל ההופעות, ואתה מגיע להופעה עם חומרים של כמעט 200 שירים, אבל בסוף אתה יכול לשיר רק משהו כמו 20 שירים אז אתה במצב מצוין - אני אומר זאת בכל הצניעות - אבל רק מעטים עשו קריירה כזו".

"אני לא צריך לשנות את המוזיקה שלי", הוא מוסיף ומדגיש בביטחון: "עם זה הקהל גדל איתי, אני התבגרתי והקהל גדל איתי. כל הדור הזה התבגר יחד איתי. אחר כך הילדים של הדור הזה צמחו ושמעו את השירים האלה בבתים".

אז אמנם הוא לא מעוניין לשנות את המוזיקה הנוכחית, אבל הוא עדיין חושב על לעשות את ההתאמות שלו ל"יואב של היום", ומספר שברגע שנעבור את הגל הנוכחי של הקורונה והעניינים יחזרו לסדרם הוא יתחיל לעבוד על פרויקט חדש: "עלה הרעיון לחדש כמה מהשירים הישנים שלי ביחד עם כמה מחברי לז'אנר. הם יצטרפו אליי, כל אחד יבחר שיר ונעשה קאבר כדואט. זה יכניס לי עוד חשק להכניס שירים מהישנים לרפרטואר ההופעות. זה הרעיון בעצם של 'לעולם לא מאוחר'.

"הצלחנו להרים את הראש והיומן התמלא, נכנסנו לקיץ והיה בסדר לחודשיים", מספר יצחק על איך נראית התקופה האחרונה בגל הנוכחי. "אצלנו אם אתה פותח קופות אתה לוקח חודשיים קדימה. זה לא מהיום לעוד שבוע. לצערנו הרב, בכירי, אם ככה הם נקראים, כן? בכירי משרד הבריאות החליטו לזרוק כבר לפני חודש על סגר או משהו כזה".

View this post on Instagram

A post shared by Yoav Yizhak | יואב יצחק ♪ (@yoavyizhak)

לטענתו של יצחק אותן אמירות על סגר בחגים הובילו לביטולים כבדים בשבועות האחרונים: "העיריות מבטלות, הוועדים אומרים 'אני לא יכול', אתה מסתכל על היומן ומבין שאנחנו נכנסים לצרה גדולה. מספיקה אמירה אחת כזו של פרופסור או חכם גדול שכנראה לא מבינים את המשמעות שבאמירה כזו הם הורסים חודשיים של מופעים. אני גם מבין את הקהל. הוא אומר אני אקנה כרטיסים ואחר כך מלחמה: 'אין הופעה? נדחה לא נדחה? למתי? תחזיר לנו כסף'. זו הרגשה מאוד לא נעימה".

"בפעם הקודמת ההתנהלות של הממשלה הייתה גרועה, אבל עכשיו עם ההתנהלות החדשה אף אחד אפילו לא יוצא אלינו. אף אחד לא אומר לנו 'לא לדאוג אנחנו יודעים שאתם הולכים להיפגע, נדאג לפצות אם לא תעבדו חודש חודשיים'. אף אחד לא עולה בטלוויזיה, לא האוצר ולא אף אחד אחד. אבל אנחנו אופטימיים, אנחנו ננצח, ויום אחד תיעלם המילה הזו קורונה… דלתא...".