mako
פרסומת

רגע אחרי הגמר, נועם בתן משתף: "לא הייתה ודאות, הייתי יכול לפקשש"

מהביצוע הראשון שלו הוא סומן כאחד המתמודדים המבטיחים בתוכנית, אבל נועם בתן לא לקח שום דבר כמובן מאליו. בריאיון ל-mako רגע אחרי שהבטיח את הכרטיס לווינה, הוא סיפר ממה חשש לפני הביצועים הגורליים, ההכנה לקבלת הפנים מצד המפגינים נגד ישראל ואיזה שיר ירצה לבצע מול כל אירופה

יאיר פרש חממי
פורסם:
נועם בתן
צילום: הכוכב הבא, קשת 12
הקישור הועתק

אחרי תחרות ארוכה ומפרכת, נועם בתן גבר על כולם וזכה בתואר "הכוכב הבא של ישראל לאירוויזיון". כשבראש כבר רצות המחשבות על התחרות בווינה, הוא סיפר ל-mako על התחושה הפנימית לפני שעלה לבמת הגמר, הדרך בה הוא יתמודד עם העוינות כלפי ישראל והתוכנית שלו לגבי השיר שייצג אותנו על הבמה הגדולה באירופה.

"לא הופתעתי, אבל לא הייתה לי ודאות, בסופו של דבר הייתי יכול לפקשש גם בגמר", שיתף הזוכה והודה למי שתמך בוא לאורך הדרך: "אסיר תודה לקהל בבית שהצביע, עשיתי את המקסימום שלי לאורך כל הדרך' היו פה מתחרים מדהימים, הייתה פה תחרות קשה".

איך לדעתך אירופה תקבל אותך? תצליח להתמודד עם בוז מהקהל וההפגנות?
"זה בטוח לא דבר שהוא פשוט וקל לעיכול, אבל באותה נשימה אני חושב שאנחנו הולכים להיות עטופים מאוד טוב. יש את המשלחת של התאגיד, הצוות של 'הכוכב הבא', הצוות שלי שאנחנו הולכים הרבה מאוד שנים ביחד. הפוקוס שלי ילך גם לדגלי ישראל, בסוף יש עם שלם מאחוריי, זה הכוח האמיתי".

מי הכי היית רוצה שיכתוב לך את השיר לאירוויזיון?
"אני כותב שירים בעצמי ומגיש אותם לוועדה, אני מקווה שזה יהיה זה, יש גם יוצרים מדהימים שכותבים, מה שצריך לקרות יקרה. אני סומך על הוועדה, היא עשתה עבודה מדהימה עד עכשיו".

בתן התייחס לדיווח על פתיחת הופעה בקיץ בהיכל מנורה: "כרגע האירוויזיון זה הדבר העיקרי, בינתיים לא שום דבר אחר".