פסטיבל הפסנתר 2016
אנחנו כבר מחכים לנובמבר: בחוץ ירד גשם, ואנחנו נשמע הופעה מרגשת בפסטיבל הפסנתר ויתחמם לנו הלב. רשימת המופיעים הארוכה התפרסמה, ואנחנו ממליצים לכם לעשות מעכשיו תוכניות לאחרי החגים. שלא יגמר באקורד צורם, אה?

גם לחורף יש יתרונות. קשה לדמיין את זה עכשיו, אבל בקרוב נוכל להתלבש יפה יותר, יהיה לנו תירוץ להתכרבל והמרק יחזור להיות מאכל שאפשרי לאכול. אחד מהפלוסים הכי גדולים של החורף הוא פסטיבל הפסנתר שיתקיים זו ה-18, והפעם במתחם מוזיאון תל אביב לאמנות. בפסטיבל, שיתקיים בין ה-9 ל-12 בנובמבר, יקחו חלק למעלה מ-280 אמנים במגוון רחב של סגנונות מוזיקליים.

התוכניה הגדושה כוללת 55 מופעים מיוחדים, שמשלבים יחד מוזיקה קלאסית, רוק, ג'אז, ראפ, פופ, ובקיצור כל מה שאפשר לעשות עם פסנתר. המגוון בא לידי ביטוי גם במוזיקאים עצמם - יהיו שם בכירי היוצרים של המוזיקה הישראלית לצד מוזיקאים צעירים שזו ההופעה הראשונה שלהם בפסטיבל. בין המופיעים, על קצה המזלג: מתי כספי, אביתר בנאי, מרק אליהו, ארקדי דוכין, רות נודלמן, אליעד, גיא ויהל, אלון עדר ועוד רבים וטובים.
"פסטיבל הפסנתר הפך לאחד הפסטיבלים המובילים והחשובים בבמות הפסטיבלים בישראל", מספר שאבי מזרחי, מנהל הפסטיבל. "עשרות הפקות החלו דרכן בפסטיבל וממשיכות לעלות מדי שנה על הבמות השונות בארץ ובחו"ל. אמנים מתחילים רבים חבים את תחילת דרכם להזדמנות שניתנה להם לעלות בפעם הראשונה על במת הפסטיבל. למעלה מ- 280 מוזיקאים יופיעו השנה בפסטיבל החל מהיכל התרבות בתל אביב ועד לגלריה לאמנות ישראלית עכשווית. אנחנו מאחלים הצלחה לכל המשתתפים". כל הפרטים ורכישת כרטיסים אפשר למצוא כאן.