הליקון מיוזיק וכאן 88 מציינות השבוע את יום הולדתו ה-80 של ג'ון לנון בשיתוף פעולה מסקרן במסגרתו הוקלטו פרשנויות מוזיקליות חדשות לשיריו של לנון בביצוע אמנים ישראלים שונים.

לנון, מגדולי המוזיקאים בכל הזמנים, אחראי לשורה אדירה של קלאסיקות מוזיקליות ששרדו את מבחן הזמן, רובן כאמור במסגרת להקת החיפושיות - והבוקר משתחרר Working class hero, דואט מיוחד בביצוע דניאלה ספקטור ומוקי. השיר המקורי הוקלט בשנת 1970 וראה אור באלבום הבכורה של לנון: John Lennon/Plastic Ono Band, תקליט הסולו הראשון שלו לאחר פירוק הביטלס.

הדואט החדש הופק מוזיקלית על ידי רוני בראון ואיתי צוק, והוא מלווה בקליפ בבימויו של נדב אמבון ממחלקת הדיגיטל של כאן שצולם במוזיאון תל אביב לאמנות. "השיר הזה הוא אחד האהובים עלי של לנון, ומישהו אמר שזאת הפעם היחידה שלנון ניסה לעשות דילן. אני לא מסכים עם זה כי דילן בעיני הוא טרחן ולנון הוא יותר מדויק וישיר", מספר הבוקר מוקי על השיר החדש בראיון ל-mako.

"הטקסט בשיר הזה חזק מאוד ואפשר להזדהות איתו ולהבין אותו בכל מקום בעולם. כל מי שהיה ילד בבית ספר או רב עם ההורים יכול להתחבר למילים שלו, ואנחנו חיים בתקופה בה הפערים החברתיים ממשיכים להתחדד. כאילו ניצחנו את המעמדות – אבל לא באמת. אני חושב שהשיר עוסק גם בזה".

ספר קצת על העבודה לצד דניאלה.
"דניאלה הצטרפה לשיר אחרי שכבר הקלטנו סקיצה ראשונית. הקול שלה והנוכחות שלה מביאים לשיר הרבה חום ויופי. החיבור בין הקולות שלנו עבד יפהף ומבחינת האישיות היא הביאה איתה מקצוענות, פשטות ועשייה מדויקת. היה כיף ונעים לעבוד איתה".

מיהו ג'ון לנון עבורך? מי הם הביטלס עבור מוקי?
"הביטלס הוא ההרכב המוזיקלי הגדול ביותר בכל הזמנים. מאז שהייתי בן 10 או 11 רציתי לעשות את המוזיקה שלהם. זו שליוותה אותי בכל שלב בחיים וממשיכה ללוות אותי עד היום. אני מכיר 99% מהחומרים של הביטלס בעל פה והיו תקופות שממש נברתי בהיסטוריה, למדתי, חקרתי ואספתי. היום פחות כי מה שנשאר זה אומנות ופחות אנשים. מדהים ששיר שהיה עבורי מרתק ורלוונטי בגיל 11 נשאר רלוונטי עבורי גם בגיל 46. מדובר בגאונות צרופה. אני מאזין להם כמעט בכל יום מאז שהייתי בן 10.

לנון והביטלס היו עבורי מורי דרך מוזיקליים, וג'ון לנון היה מעבר לכל ספק פנים של תקופה, צורת חשיבה, מאבק בכבלים חברתיים, רצון לחופש אישי וחופש גלובלי. היצירה שלו מופלאה ומהדהדת עד היום, חוץ מהקטע של יוקו שהיא מפריעה ומעצבנת".

איך הייתה נראית המוזיקה היום לדעתך אם לנון היה בחיים?
"אני בספק אם זה היה משמעותי. אנחנו חיים בדור שהשינוי בו מהיר ויומיומי. ניקח לדוגמא את היצירה של פול מקרטני, שממשיך לכתוב ולהופיע, השפעתו על שוק המוזיקה היום כמעט ולא קיימת אבל היא לא צריכה להיות קיימת כי את תרומתו הוא כבר תרם לאורך השנים. גם לנון, אם היה בחיים וממשיך לעשות מוזיקה – בעיני זה היה לראות יותר את האליל שלך מאשר לקבל ממנו השפעה אמיתית ביצירתו החדשה".

ומעבר ללנון - מה איתך בימים אלה עם החזרה לשגרת תרבות?
"בימים אלה אני עובד על אלבום חדש שייצא בעוד כמה חודשים ויהיה מלווה בסיבוב הופעות חדש. את השנה העברתי בכתיבה ובהופעות קטנות, זו הייתה שנה לא קלה, אבל כמו לכל דבר יש חסרונות וגם יתרונות כמו היכולת להיות יותר זמן עם המשפחה ולהתעמק בכתיבה ויצירה מה שהיה חסר לי בשנים האחרונות. מבחינתי השנה החולפת הוקדשה לכתיבה ויצירה ואני מאוד מאמין בחומרים החדשים שיצרתי וייצאו בקרוב".