כששמעתי לראשונה על "רגר פינת דיזינגוף", הייתי פסימי. לא חשבתי שלמסיבה של בוגרי אוניברסיטת בן גוריון ועוד כזו שמתמקדת במיינסטרים, שחשבתי שכבר די מת בתל אביב - יש מה להציע ולחדש. לשמחתי, טעיתי ובגדול כי המסיבה של הרגר הייתה אחת המהנות שהייתי בהן בזמן האחרון, נטו בזכות התחושה המשפחתית החמה והאווירה המאוד לא אופיינית למסיבות בתל אביב.

"מ-2014 אני מנהל ליינים של סטודנטים מבן גוריון. למדתי כאן וגדלתי כאן", מספר רגב המנהל של הליין על תחילת הדרך, בשיחה עם mako מוזיקה. "ראינו שיש כאן טירוף אחר כי כולם כאן חלק מקהילה – כולנו באוניברסיטה, כולנו יוצאים לאותם מקומות. כשהייתי יוצא לתל אביב ראיתי שלא כיף במסיבות שם. לא נהניתי, הקהל מורכב מאוכלוסיות שונות והיה לי חסר את הכיף מבאר שבע".

רן דנקר במסיבות הרגר (צילום: קבוצת צח"ל - צלמי חיי לילה)
"חיפשנו מקום לצאת אליו כמו מה שהיה בבן גוריון". גם רן דנקר הופיע שם | צילום: קבוצת צח"ל - צלמי חיי לילה

"גם חברים שלי שעברו לעיר הרגישו ככה", רגב מוסיף, "כשאתה מסיים ללמוד כאן אתה מרגיש קצת זקן, אז כולנו חיפשנו מקום לצאת אליו בתל אביב שיהיה כמו מה שעשינו בבן גוריון כי זו באמת הייתה המסיבה הכי טובה מבחינתנו, וככה נולדה מסיבה חד פעמית שהייתה מוצלחת מאוד, ומשם זה התגלגל לליין. המטרה הייתה להביא את הטירוף של בן גוריון לתל אביב". את הרעיון של לשמור על קהילתיות בן גוריונית בעיר, הרחיב כשפתח קבוצת פייסבוק בשם "BGU-TLV", שמטרתה היא לחבר בין בוגרים שעברו לתל אביב.

המסיבה המדוברת התקיימה ב"מון צ'יילד" (לשעבר הלייטהאוס) בשעות הצהריים. על העמדה ניגן דיג'יי צח זיו, שעשה עבודה מעולה והרים עם פלייליסט ששילב EDM, מיינסטרים ישראלי (פופ וים תיכוני) וגם קצת קלאסיקות – בקיצור סוג של טומורולנד שפוגש מועבט – וזה לגמרי עובד.  

ה"מון צ'יילד" שייך לקבוצת נוקס שהתחברה לרגר לאחרונה, ורגב מספר שהם מתכננים להמשיך עם שיתוף הפעולה לטווח הארוך: "דאגו לנו מא' עד ת' וגרמו לנו להרגיש שהם רוצים אותנו לטווח הארוך. מאוד נהנו מזה והחלטנו להישאר במקום הזה בשבת צהריים וזה היה כל כך כיף. התחושה של אנשים זה שהם יוצאים למסיבת צהריים כיפית, חוזרים הביתה שבורים ועדיין קמים למחרת – זה מתאים לבוגרים שלנו, אנשים שעובדים שצריכים לקום למחרת בבוקר לעבודה – אבל עדיין אוהבים לחגוג".

רגב, יוצר ליין ה"רגר" (צילום: צח"ל - צלמי חיי לילה )
רגב, יוצר הליין "רגר פינת דיזינגוף" | צילום: צח"ל - צלמי חיי לילה

מה עומד מאחורי הבחירה להשאיר את המסיבות סגורות לבוגרי בן גוריון וחבריהם ולא להרחיב אותן?
"אני חושב שזה הסוד של הרגר. בסופו של דבר זו קהילה, אתה מכיר את האנשים שבאים למסיבה. אני חושב שמסיבות שאתה מגיע ולא מכיר אף אחד אתה מתנהג קצת בצורה יותר וולגרית, כשאתה עם הקהילה שלך – הוייב שונה. אתה מגיע משוחרר יותר".

ברגר יודעים גם לרתום את הקהילה שיצרו למטרות חשובות. מדי שנה מקיימים החברים מבן גוריון מסיבה אחת שכל הרווחים ממנה הולכים לתרומה – מילדים חולי סרטן ב-2019 ועד לעמותת פועלים מהלב העוזרת בשיפוץ בתים לקשישים השנה. "החלטנו שמסיבה אחת בשנה תוקדש לתרומה, כל הרווחים שלנו ייתרמו לעמותה שעושה טוב", הוא אמר. "זה כיף לתרום ולעשות טוב, זה קארמה טובה וזה מאוד תואם את הערכים שהרגר מנסה לייצר. כשהחלטנו שנתרום, החלטנו שזה או 100 אחוז מהרווח או כלום. שלא בטעות נשתמש בתרומה כמנוף להרוויח ממכירת כרטיסים למסיבה, על ידי תרומה של אחוז מסוים ממחיר הכרטיס".

איך אתם בוחרים למי לתרום?
"הבחירה נעשית בעקבות היכרות אישית עם העמותות דרך חברים שמתנדבים וחושפים את העמותה. במסיבות האלו אנחנו משתדלים למזער את העלויות, אם זה בגיוס עובדים וספקים בהתנדבות ובצמצום עלויות, כדי שנוכל לגייס סכום כמה שיותר גבוה".