mako
פרסומת

עמיר בניון על הגמילה: "הקושי הזה כל פעם חוזר בצורות אחרות"

רגע לפני גיל 50, עמיר בניון מציין את מה שעבר עד כה בחייו. בין התמכרויות קשות, גמילה והחשיפה האמיצה על התקפי החרדה שחווה במהלך ההופעות, הזמר המוערך מבקש לחגוג יחד עם הקהל שלו ובעיקר בשביל עצמו. "לא מזהים את ההתקפים, אם היו יודעים כבר הייתי הולך", אמר

דסק קשת 12
mako
פורסם: | עודכן:
עמיר בניון
מתוך "גלית ואילנית" | צילום: מתוך "גלית ואילנית", קשת 12
הקישור הועתק

עמיר בניון, שחוגג בימים אלה את יום הולדת חמישים שלו וחצי יובל על הבמה בתור אחד הזמרים האהובים והמוערכים ביותר בארץ, הגיע לריאיון אצל גלית גוטמן ואילנית לוי. הוא סיפר על התקפי החרדה הבלתי נשלטים שעדיין תוקפים אותו בעת ההופעות וגם על ההתמכרות הקשה והגמילה שהייתה אפילו יותר מסובכת ועדיין לא קלה בכלל.

כבר בגיל 21, בניון הצעיר סימן וי על גמילה אחת. אומנם, מאז הוא לא נגע בהרואין אך המשיך עם התמכרות לכדורים, אלכוהול ומרשמים. נקודת השבירה הגיעה בזמן הקורונה, שבה הוא הבין שהוא צריך לאשפז את עצמו בשל התמכרותו לאלכוהול. "זה כל רגע ושנייה לבחור שאני לא חוזר לשם", שיתף הזמר. "זה קשה, אי אפשר להתרגל לזה. הוא חכם וכל פעם בא בצורה אחרת, מגיע אליך והשורה התחתונה שלו זה 'תהרוס את עצמך', צריך לעבוד על זה". 

הזמר סיפר על מערכת היחסים הייחודית שנרקמה בינו לבין ילדיו, וכיצד הם מקבלים את ההתמכרות הלא קלה: "הם מסתכלים עליי באור שונה, מישהו מורכב שעבר דברים לא פשוטים, אבל אני חושב גם שאני הכי חבר שלהם בעולם"

אתה מרגיש את ההבדל בגילים?
"ברור, זה גיל שמביא איתו המון שקט. אתה נהיה שתקן יותר, אין לך כל כך הרבה מה להגיד על דברים מסוימים - מה שפעם היית יוצא עליו על מאה, אתה מבין את המקום שלך. זה טוב בתנאי שזה בא עם הרגשה טובה בלב, אני לא מתאמץ לעשות את זה, פשוט קורה. אני מסתכל אחורה ורואה הרבה הצלחות אבל גם הרבה כישלונות - כל מה שאומר להיות בן אדם, אני מרגיש שעברתי את זה. מקווה שבעתיד זה יגיע בווליום נמוכים יותר".

בניון שיתף במחשבותיו, שלא תמיד נעים להודות בהן: "אני מסתכל על יום המוות שלי כבר המון שנים, אני אוהב להתמודד עם השיח הזה. מדבר עם עצמי על היום הזה ומנסה לראות מה אני עושה שונה מבעבר. ככה אני מעביר את הזמן כשאני לבד עם המחשבות".

פרסומת

בעבר שיתפת על התקפי חרדה שחווית בהופעות, אתה כבר יודע להתמודד עם זה?
"אי אפשר להתכונן לדבר כזה, אתה מתכונן לזה במחשבה כל היום. זה מוריד אותך למטה כי אתה יודע שאתה הולך לקבל התקף בהופעה. לא מצאתי לזה פתרון, עומדים על הבמה ופשוט שרים - מתפללים שזה יעבור. הקהל לא יודע שאני עובר את זה למזלי, אם היו מרגישים הייתי כבר זז משם".