חברי בית הלורדים דורשים לאסור את כניסת מקלמור לבריטניה
האם מקלמור לא יוכל להיכנס לבריטניה? 50 מחברי בית הלורדים הבריטי דורשים למנוע את כניסתו של הראפר האמריקאי לשטח המדינה לאחר תמיכתו בארגונים פרו-פלסטיניים המאדירים טרור

50 חברים בבית הלורדים הבריטי קראו לשרת הפנים שבאנה מחמוד לאסור על כניסתו של מקלמור לבריטניה, לקראת הופעתו ב-30 באוקטובר 2026 באצטדיון וומבלי. לפי דיווח במטרו, החותמים טוענים שחלק מההכנסות מההופעה יועברו לתנועת הנוער הפלסטיני (PYM), וקוראים לבטל את אישור הכניסה האלקטרוני שלו, מה שהלכה למעשה ימנע את כניסתו למדינה.
"אזרח זר מבקש להגיע לבריטניה כדי לגייס כסף מקהל בריטי עבור ארגון שההיסטוריה שלו בהאדרת טרור ובהפחדת נבחרי ציבור צריכה להדאיג כל ממשלה", נכתב במכתב. "סירוב יהיה מידתי וממוקד. הוא לא ימנע מאיש במדינה לתמוך בארגונים ההומניטריים שברשימה של מר האגרטי, ולא יגביל את הגישה למוזיקה שלו. הוא פשוט יסרב להעניק לאזרח זר את הזכות לגייס כספים על אדמת בריטניה עבור ארגון מסוג זה".
את המכתב כתב הברון וולני, לשעבר יועץ הממשלה לענייני אלימות פוליטית. במכתב נטען כי קיום ההופעה של מקלמור, ששמו האמיתי בנג'מין האגרטי, "אינו משרת את טובת הציבור". תנועת הנוער הפלסטיני הואשמה בהבעת תמיכה בארגוני טרור ובקשרים עמם, והיא מכחישה את ההאשמות. התנועה ספגה ביקורת גם על פוסט שפרסמה ב-X לאחר מתקפות 7 באוקטובר בישראל, שבו נכתב: "כשאנשים נמצאים תחת כיבוש, התנגדות היא מוצדקת".
ההופעה בוומבלי מתוכננת ליום שישי, כחלק מסיבוב ההופעות Free Palestine Tour. לפי הדיווח במטרו, הסיבוב אורגן לאחר שמקלמור הוסר מסיבוב ההופעות הנוכחי של אד שירן בעקבות עמדה פרו-פלסטינית שהביע על הבמה. לאחר ההחלטה הודיע מקלמור על סיבוב משלו לתמיכה בפלסטין, והבטיח לתרום כסף ממכירת הכרטיסים לארגונים התומכים בפלסטין.
סיבוב ההופעות נפתח ביום חמישי בלילה באמפיתיאטרון רד רוקס בקולורדו, שם קרא מקלמור לשחרור פלסטין. "להיות בן אדם ברגע הזה זה לא מסובך", אמר. "זה לא פוליטי. זה אנושי שיהיה לך לב, לראות אחרים סובלים ולומר: לא עוד! אז אני אומר, שחררו את פלסטין. אני אומר, שחררו את פלסטין!"
"אני אומר, שחררו את סודאן. אני אומר, שחררו את קונגו, את לבנון, את האיטי, את כל האנשים שמושפעים מפעולות רשות ההגירה והמכס בארצות הברית, שמפחדים לצאת מהבתים שלהם", הוסיף מקלמור.
