mako
פרסומת

פרסום ראשון: עיריית רמת גן נגד ההופעות של אייל גולן בפארק הירקון

כרמל שאמה הכהן הוציא מכתב התראה לעיריית תל אביב בטענה שההופעות של אייל גולן בפארק הירקון חורגות מהרעש המותר. במכתב הרשמי נטען כי מדובר ב""מטרדי רעש חמורים ביותר". מעיריית רמת גן נמסר בתגובה: "הרעש הגיע עד שיבא. צר לנו שתל אביב בחרה להתעלם מרחשי ליבו של הציבור"

גיל משעלי
פורסם: | עודכן:
אייל גולן בפארק הירקון
התלונה ההזויה של עיריית רמת גן נגד אייל גולן | צילום: אלוני מור
הקישור הועתק

פרסום ראשון: עיריית רמת גן נגד ההופעות של אייל גולן בפארק הירקון. מה שמארון 5, ברונו מארס, ריהאנה ומייקל ג'קסון לא הצליחו לעשות, אייל הצליח לעשות. ל-mako נודע שברמת גן הוציאו מכתב התראה תקדימי לעיריית תל אביב בטענה שההופעות של אייל גולן, שמתקיימות השבוע בפארק הירקון, חורגות מהרעש המותר.

לטענתם התקבלו "מספר לא מבוטל" של תלונות מתושבים שמתגוררים בסמוך לפארק. ברמת גן הפצירו בעיריית תל אביב לטפל ב"מטרדי רעש החמורים ביותר, שהפריעו לתושבים רבים ופגעו בנוחותם". ראוי לציין כי ההופעה מתקיימת עד השעה 23:00 בדיוק- זמן שבו מותר לקיים הופעות. היום תתקיים הופעה נוספת ובשבוע הבא 3 הופעות נוספות.

התלונה מטעם העירייה מגיעה ככל הנראה אחרי "הסכסוך" המתוקשר בין שני הצדדים, כשגולן רצה להעביר לאיצטדיון רמת גן את המופע שלו ובעירייה דחו את הבקשה שלו בטענה שזה יגרום להפרת סדר, למרות שעומר אדם הורשה להופיע באותו מיקום ואחרי שעבר "פיילוט מוצלח", שכלל אפילו את נוכחתו של ראש העיר כרמל שאמה הכהן במקום.

פארק הירקון ידוע כלוקיישן המרכזי של ההופעות הגדולות בישראל. כזה שיכול להכיל גם למעלה מ-50 אלף אנשים. רק בתחילת ספטמבר הופיע באותו מקום בדיוק עידן עמדי, פאר טסי הופיע במאי האחרון ונועה קירל הופיעה בחודש אפריל מול עשרות אלפי בני אדם.

ההופעות של האומנים הישראלים, ובהם אייל גולן, בדרך כלל מסתכמות ב-30 אלף איש, כשמארון 5 או ברונו מארס הופיעו ומילאו את הפארק עם 60 אלף איש, לא נשמעה טענה דומה מצד העירייה.

מעיריית רמת גן נמסר בתגובה: "לאור פניות מרובות של תושבי רמת גן שהתקבלו במוצאי שבת, 25.10.25, באשר למטרדי רעש בלתי סבירים כתוצאה מההופעה שהתקיימה בפארק הירקון והגיעו עד לשכונות בדרום העיר באזור שיבא, פנתה העירייה לעיריית תל אביב בבקשה לנקיטת צעדים שימנעו מטרדי רעש נוספים כתוצאה מההופעות הנוספות שמתוכננות. יובהר כי בעת האחרונה התקיימו מספר הופעות בפארק הירקון, ובאף אחת מהן לא התקבלו פניות בהיקף דומה, מה שמעיד כי אכן היה מדובר באירוע חריג. נזכיר כי בנושא ההופעות בפארק הירקון קיים הסכם פשרה שקובע את התקנות בעיניין, ופניית העירייה לתל אביב נעשתה במטרה לאכוף את ההסכם. יובהר כי האחראים לאכיפת עוצמת הרעש בהופעות בפארק הירקון הינם עיריית תל אביב וחברת גני יהושוע- ללא כל קשר לזהות המופיע. צר לנו שתל אביב בחרה להתעלם מרחשי ליבו של הציבור, ובתוכו גם תושביה שלה, שאף הגדילו לעשות ופנו בתלונות גם למשרד להגנת הסביבה, ובמקום להתייחס לנושא ברצינות וברגישות הנדרשת - בחרה לנסות לייצר כותרת על גבו של ראש העיר.