כשהוא במילואים: הבית של קפליו נפגע בנפילה הקשה בבית שמש
הראפר שתפס תאוצה בשנה האחרונה בזכות הטיקטוק היה על מדים כשהטיל פגע ישירות במקלט בבית שמש. למזלו, טפו טפו, הנזק הוא רק לרכוש, אבל עד שהצליח להגיע הביתה אלו היה רגעים מלחיצים. "אף אחד לא עונה לי - לא אמא, לא אחות, לא אחי הקטן, ביקשתי מחברים ללכת לבדוק", הוא מספר ל-mako

הראפר קפליו, שפרץ בטיקטוק בשנה האחרונה וצבר קהל עוקבים גדול - ואפילו שינה את הדרך שבה אומנים מקדמים את השירים שלהם בפלטפורמה - גויס למילואים עם פרוץ המלחמה, ובזמן ששירת קיבל בשורה מטלטלת: בית משפחתו נפגע מהטיל שנפל בבית שמש בתחילת החודש וגרם למותם של תשעה בני אדם. למזלם, בני המשפחה לא נפגעו והנזק היה רק לרכוש.
"חברים שהיו איתי בצוות אמרו לי: 'שמע, נפל טיל בבית שמש'. אמרתי להם: 'מה, מתי, איפה?'", הוא מספר בשיחה עם mako. "התקשרתי למשפחה, אף אחד לא עונה לי - לא אמא, לא אחות, לא אחי הקטן. אני משמש כאבא בבית, אני כמו אח בכור, יש לי בעצם תפקיד מאוד אחראי בבית".
כשהבין מהסרטונים שהפגיעה התרחשה בקרבת הבית, החליט לצאת מיד לדרך: "אף אחד לא עונה לי לטלפון, אז הבנתי שאני חייב ישר לעוף. עזבתי את הבסיס, ישר נסעתי הביתה. התקשרתי תוך כדי לחברים מבית שמש שמי שיכול ללכת לבית לנסות לראות אם מישהו נפגע, לחלץ. כולם נסעו לבית שלי עד שאני אגיע".
"מצאו את המשפחה בריאה ושלמה, אבל הבית נפגע מאוד מאוד מאוד מהנפילה של הטיל", הוא אומר מספר על הרגעים שיחסית יכול היה להירגע, אבל עדיין היה "נזק מטורף. כל הבית הפוך, אי אפשר לדרוך בתוך הבית. הגיעו מלא כוחות הצלה לתשאל אותנו, לדבר איתנו, לראות מה הסיטואציה שם".
בשלב זה המשפחה מחפשת פתרון דיור חלופי, והוא עצמו נשאר לצידה עד להסדרת המצב. "כרגע אי אפשר להיות בתוך הבית, אי אפשר להתגורר בו. אנחנו עוד מחפשים פתרון, מסדרים את כל העניינים. ואני כרגע עם המשפחה, מתעסק רק בזה. ורק אחרי שנצליח למצוא פתרון לדבר הזה, כי כרגע אין יותר מדי מה לעשות עם זה, אני אוכל לחזור חזרה ליחידה לפעילות מבצעית והמשך שירות מילואים שלם".
קפליו (אסף קפליו) הוא אחד השמות החמים שתפסו תאוצה ב-2025 בהיפ הופ הישראלי, כשהוא נשען בעיקר על הסגנון הבריטי יחד עם המפיקים דין פרליס, אלירן אליהו ועמרי דהאן. שני הסינגלים הראשונים שלו, "ליפול ולקום" ו"לונדון דובאי", חצו את רף מיליון האזנות והצפיות גם ביוטיוב וגם בספוטיפיי.
