mako
פרסומת

"שישמעו אותנו ברמת גן טוב": אייל גולן עוקץ את העירייה לאחר שהתלוננה ש'שומעים אותו עד שיבא'

סערת המכתב החריג שנשלח מעיריית רמת גן לעיריית תל אביב בטענה שההופעה שלו מרעישה לתושבי העיר, גרמה לאייל להתייחס לנושא על הבמה בפארק

גיל משעלי
פורסם:
הקישור הועתק

אייל גולן התייחס אמש על הבמה בפארק הירקון לסערת מכתב ההתראה התקדימי של עיריית רמת גן נגדו שנחשפה אתמול ב-mako. בין השאר, נאמר במכתב שנשלח לעיריית תל אביב שאחראית על גני יהושע כי "יש מטרדי רעש בלתי סבירים כתוצאה מההופעה שהתקיימה בפארק הירקון והגיעו עד לשכונות בדרום העיר באזור שיבא".

גולן לא נשאר חייב ובמהלך ההופעה אמש ביקש מהקהל "בואו תרימו את הידיים שלכם חזק למעלה ונדאג ששומעים אותנו ברמת גן טוב".

ההופעות, כמו כל ההופעות שנערכות בגני יהושע בעשרות השנים האחרונות, נמצאות באחריות עיריית ת"א אך קרובים יותר לשכונות מגורים של רמת גן. בעירייה טענו כי קיבלו תלונות גם מתושבים של שכונות שלא סמוכות לפארק ועל כן נעשתה הפניה לעיריית ת"א, שמצידה הגיבה כי "לא ברור מהו הבסיס לטענות בדבר 'מטרדי רעש בלתי סבירים' או בדבר 'נזקים שכבר נגרמו לתושבים', וטענות אלו נטענו באופן כללי, תוך ניסיון להטיל אחריות ומבלי לתמוך את הדברים בממצא כלשהו".

על כך הגיבו בעיריית רמת גן כי "צר לנו שתל אביב בחרה להתעלם מרחשי ליבו של הציבור, ובתוכו גם תושביה שלה, שאף הגדילו לעשות ופנו בתלונות גם למשרד להגנת הסביבה, ובמקום להתייחס לנושא ברצינות וברגישות הנדרשת - בחרה לנסות לייצר כותרת על גבו של ראש העיר".

פארק הירקון ידוע כלוקיישן המרכזי של ההופעות הגדולות בישראל. כזה שיכול להכיל גם למעלה מ-50 אלף איש כפי שקורה לרוב בהופעות בינלאומיות כדוגמת מארון 5 וברונו מארס לפני שנתיים. האומנים הישראלים מסתפקים בהופעה קטנה בהרבה שלרוב נעה סביב 30-25 אלף איש. בתחילת ספטמבר הופיע באותו מקום בדיוק עידן עמדי, במאי התקיימו בפארק הופעות של פאר טסי ונועה קירל, שלא זכו למכתב מצד העירייה.