mako
פרסומת

הזמר הוביל קריאות "מוות לצה"ל" - והסתבך בגדול, שוב

סולן להקת "בוב וילן" הוביל את הקהל בהפגנה אנטי-ישראלית בקריאות מוות לחיילי צה"ל - זאת לאחר שהוביל קריאות דומות בהופעה של להקתו בקיץ האחרון

מערכת mako מוזיקה
mako
פורסם:
בוב וילן
בוב וילן | צילום: Leon Neal/Getty Images
הקישור הועתק

סולן להקת "בוב וילן" נצפה בהפגנה אנטי-ישראלית צועק, שוב, "מוות לצה"ל" - והמשטרה פתחה בחקירה. ההפגנה התקיימה אתמול (ראשון) בלונדון ובמהלכה נאם סולן הלהקה. בסרטון מהאירוע הוא נראה עומד לפני שלט שהוקדש ל"מרטיר" (קדוש מעונה) חמינאי, וסיים את נאומו בקריאות קצובות, יחד עם הקהל, של "מוות, מוות לצה"ל". כזכור, זו לא הפעם הראשונה בה הזמר עשה זאת, ובפעמים הקודמות הוא וחברו ללהקה שילמו מחיר על הקריאות.

ביוני 2025 שודרה ההופעה של להקת "בוב וילן" בשידור חי מפסטיבל גלסטונברי הבריטי, שם הוביל את הקהל בקריאות דומות. פסטיבל גלסטונברי התנער מההצהרות, בארה"ב הודיעו שהוויזה שלהם תישלל (מה שמונע מהם, למעשה, להופיע בארה"ב), הסוכנות שלהם זרקה אותם - ובהופעה שהתקיימה אחרי הפסטיבל הם עצרו קריאות דומות מהקהל כדי "לא להסתבך בצרות".

אין סיבה להיות מופתעים מכך שהזמר חזר לקריאות הנ"ל. באוקטובר האחרון סולן הלהקה התראיין לפודקאסט של העיתונאי הבריטי לואי ת'רו, שם נשאל אם היה מוביל את הקהל בקריאות דומות שוב. "הו, כן", ענה בלי להסס. "כאילו, אם הייתי אמור להופיע בגלסטונברי מחר, כן, הייתי עושה את זה. אני לא מתחרט על זה. הייתי עושה את זה שוב מחר ופעמיים בימי ראשון. אני לא מתחרט בכלל".