KNEECAP ניצלו את ההופעה בפסטיבל רדינג למסר ברור: "ז** על נתניהו"
הרכב הראפ האירי שידוע בדעותיו האנטי-ישראליות הנחרצות הופיע בפסטיבל רדינג באנגליה מול קהל עצום, הניף דגלי פלסטין, ביקר את ראש ממשלת בריטניה החדש וקרא: "שחררו את פלסטין, ז** על בנימין נתניהו"


KNEECAP, הרכב הראפ האירי הידוע בדעותיו האנטי-ישראליות התקיפות, סגר ביום ראשון את פסטיבל רדינג עם הופעה פוליטית במיוחד, ולפי הדיווח ב-Mirror ניצל את המשבצת המרכזית בפסטיבל כדי לתקוף את ראש הממשלה בנימין נתניהו ולהביע תמיכה בפלסטינים. שלישיית הראפ ממערב בלפסט, שמגיעה מאירלנד הצפונית, הופיעה עם שירים מהאלבום האחרון FENIAN וגם מ-Fine Art מ-2024, כשעל עמדת ה-DJ נפרש דגל פלסטין.
"חשוב לנו להשתמש בבמה הזאת בשביל מה שאנחנו מאמינים שהוא הדבר הנכון", אמרו חברי ההרכב לקהל. "יש אנשים שלא ממש בני מזל כרגע, ואלה האחים והאחיות שלנו בפלסטין". בהמשך הוסיפו: "כאירים, אנחנו מבינים עקירה, קולוניאליזם והרעבה כפויה של אוכלוסייה, כמו שאנחנו רואים עכשיו בפלסטין".
המסר הסתיים בקריאה ישירה: "תזכרו כמה מזל יש לכולנו להיות בשדה עם החברים הכי טובים שלנו ולהקשיב למוזיקה, ובאותו זמן לחשוב על האחים והאחיות הפלסטינים שלנו - אז זין על בנימין נתניהו, ושחררו את פלסטין".
ההרכב האירי לא הסתפק בישראל. במהלך ההופעה הם יצאו נגד ראש ממשלת בריטניה החדש אנדי ברנהאם, אחרי שלדבריהם אמר שאירלנד מאוחדת "ירדה מהשולחן". "אז כולם: 'אנדי ברנהאם הוא מאונ**", קראו מהבמה, והקהל שיתף פעולה.
ההרכב מגיע לפסטיבל עם מטען פוליטי ומשפטי לא קטן. חבר הלהקה ליאם אוג או האנה, שמופיע בשם הבמה מו הארה, הואשם בכך שהציג דגל תמיכה בארגון הטרור חיזבאללה, שמוגדר בבריטניה כארגון אסור, בהופעה ב-O2 Forum בקנטיש טאון שבצפון לונדון ב-21 בנובמבר 2024. התיק נגדו בוטל בספטמבר האחרון, אחרי שהשופט פול גולדספרינג קבע שההליך נפתח באופן לא חוקי, וערעור של התביעה הבריטית נדחה במרץ השנה על ידי שני שופטי בית המשפט הגבוה.