mako
פרסומת

מופע הקאמבק של BTS משתק את סאול עם מאות אלפי מעריצים

שבעת חברי ההרכב חוזרים לראשונה מאז סיום שירותם הצבאי במופע בכיכר המרכזית בסאול. המופע משודר ל-190 מדינות דרך נטפליקס והוא מלווה באלבום Arirang, חוזה שידור של עשרות מיליוני דולרים וצפי הכנסות של כ-1.8 מיליארד דולר מסיבוב ההופעות העולמי. העיר עצמה חסומה ומשותקת בגלל עומס המעריצים

מערכת mako מוזיקה
mako
פורסם:
מופע הקאמבק של BTS
מופע הקאמבק של BTS
הקישור הועתק

BTS עלתה היום למופע הקאמבק הראשון שלה בהרכב מלא מאז סיום השירות הצבאי של כל שבעת החברים. המופע (BTS THE COMEBACK LIVE | ARIRANG) מתקיים בכיכר גוואנגהוואמון בסיאול ומשודר בשידור חי ל-190 מדינות ברחבי העולם דרך נטפליקס. יותר מ-260 אלף בני אדם צפויים להגיע לאזור הכיכר והרחובות הסמוכים.

"רק" 22 אלף מעריצים שזכו בהגרלה יהיו מתחם המגודר של המופע עצמו. ברחבי העיר הטירוף מורגש וציר Sejong-daero, אחד המרכזיים בעיר, נסגר ללא פחות מ-33 שעות, תחנות הרכבת התחתית הושבתו מחשש לדוחק, וכ-8,200 אנשי ביטחון נפרסו בשטח.

החזרה של ההרכב לבמות מלווה באלבום חדש: Arirang, שיצא אתמול וכבר שבר שיא עם מכירות של קרוב ל-4 מיליון עותקים ביום הראשון. ברגע האחרון נרשמה גם דרמה: מנהיג ההרכב, RM, נפצע בקרסול במהלך החזרות ביום חמישי. למרות זאת הודיע כי יופיע כמתוכנן, אם כי עם תנועה מוגבלת על הבמה כדי לא להחמיר את הפציעה.

הארמי של BTS לפני ההופעה
הארמי של BTS לפני ההופעה | צילום: Chung Sung-Jun/Getty Images

"במשך תקופה ארוכה היינו חיילים של מדינה, עכשיו חזרנו להיות חיילים של מוזיקה", הוא אמר. "האלבום הוא הניסיון שלנו להגדיר מחדש מה זה אומר להיות קוריאני בעולם גלובלי בשנת 2026". ג'ין הוסיף: "הבטחתי לכם שאחזור, ועכשיו אני כאן. אני אולי המבוגר ביותר, אבל היום אני מרגיש שוב כמו מתחיל".

פרסומת

"לא רצינו לעשות קאמבק של נוסטלגיה", הוסיף שוגה. "רצינו קאמבק של עתיד. Arirang הוא הצליל של BTS בגרסה הכי בוגרת שלה". ג'ונגקוק סיפר: "למדתי המון על עצמי כסולן, ועכשיו אני מביא את הכוח הזה לקבוצה. אנחנו מתחילים מאפס, אבל עם ניסיון של עשור". ג'ימין תיאר את החוויה הצבאית כחיובית דווקא: "השקט בבסיס הצבאי גרם לי להבין כמה הרעש של ה-ARMY הוא המוזיקה האמיתית שלי. אנחנו חוזרים הביתה".

מאחורי האירוע עומדת גם עסקה משמעותית עם נטפליקס. לפי הערכות בתעשייה, הפלטפורמה שילמה כ-50 מיליון דולר עבור זכויות השידור החי והפצת הסרט הדוקומנטרי BTS: THE RETURN, שיעלה ב-27 במרץ. השידור מתבצע עם 42 מצלמות ומוגדר כאירוע הלייב המוזיקלי הגדול ביותר בתולדות החברה. בנטפליקס נערכים לצפי של יותר מ-100 מיליון בתי אב שיצפו במהלך סוף השבוע.

פרסומת

מה עם הכסף? לפי ההערכות, סיבוב ההופעות העולמי צפוי להניב הכנסות של כ-1.8 מיליארד דולר, סכום שעשוי לעקוף שיאים שנקבעו על ידי טיילור סוויפט וקולדפליי. במשרד האוצר הקוריאני מעריכים כי אירוע הקאמבק לבדו יתרום למשק טריליוני וון, בעיקר מתיירות ומכירת מרצ'נדייז.

BTS נחשבים לאחת הלהקות המשפיעות בעולם הפופ בעשור האחרון. הם היו ההרכב הקוריאני הראשון שכבש את פסגת מצעד הבילבורד 200 ב-2018, הראשונים שהגיעו למקום הראשון ב-Hot 100 עם Dynamite ובהמשך גם עם Butter, וזכו לשלוש מועמדויות רצופות לגראמי. בין להיטיהם הבולטים ניתן למנות את Dynamite, Butter, Boy With Luv, Spring Day ו-My Universe.