האמת מאחורי השמועות באירופה על הסרטון של נועם בתן
תאגיד השידור האירופי דרש מישראל להסיר סרטונים המעודדים הצבעה לנועם בתן, והשמועות טענו כי מדובר בקמפיין ממומן אסור. ב-EBU מיהרו להבהיר: הסיבה להסרה היא הבקשה "להצביע 10 פעמים לישראל", שלטענתם נוגדת את רוח התחרות

בהוראת איגוד השידור האירופי - סרטונים ותמונות הקוראים להצבעה בעד ישראל באירוויזיון הוסרו. אתמול שלחה המשלחת הישראלית לחובבי האירוויזיון הישראלים ולכלי תקשורת סרטונים בהם נראה הנציג הישראלי, נועם בתן, קורא לקהל להצביע 10 פעמים לישראל. טכנית, מותר לכל אדם להצביע עד 10 פעמים - אך הנהלת האירוויזיון הבהירה למשלחת במהרה כי מדובר בבקשה שנוגדת את חוקי ההצבעה החדשים.
בעקבות ההוראה של איגוד השידור האירופי, תיקיית החומרים שהופצה הוסרה. באיגוד השידור האירופי הבהירו כי בניגוד לטענות השקריות שהסתובבו באינסטגרם ובטוויטר, לא מדובר בקמפיין מימון לא חוקי של ישראל - אבל הקריאה "להצביע 10 פעמים לישראל" הייתה בעייתית.
בהצהרה שפרסם מרטין גרין, מנהל התחרות, הבהיר: "ביום שישי, 8 במאי, הובא לידיעתנו כי סרטונים עם הנחיה על המסך 'להצביע 10 פעמים לישראל' פורסמו והופצו על ידי האמן המייצג את כאן. בתוך 20 דקות יצרנו קשר עם משלחת כאן כדי לבקש מהם להפסיק באופן מיידי כל הפצה של הסרטונים ולהסיר אותם מכל הפלטפורמות שבהן פורסמו. הם פעלו מיידית לעשות זאת.
הוראות ההצבעה של תחרות האירוויזיון מכוונות בעיקרן להרתעת קמפיינים רחבי היקף הממומנים על ידי צדדים שלישיים, ואנו משוכנעים כי סרטון זה לא היה חלק מקמפיין כזה. עם זאת, שימוש בקריאה ישירה לפעולה להצביע 10 פעמים לאמן או לשיר אחד גם אינו עולה בקנה אחד עם הכללים שלנו או עם רוח התחרות.
היקף ההצבעה שלנו פירושו שפעילות כזו אינה יכולה להשפיע על התוצאה הכוללת, ו-50% מכלל הקולות השנה מסופקים באמצעות חברי שיפוט מקצועיים. אף על פי כן, הוצאנו מכתב אזהרה רשמי לכאן ונמשיך לעקוב בקפידה אחר כל פעילות קידום ולנקוט פעולה מתאימה במידת הצורך".
בנוסף, התייחס מרטין גרין בהצהרה למקרה דומה של קמפיין עידוד הצבעה במלטה, אך הבהיר: "הפעילות של מלטה לא כללה קריאות להצביע יותר מפעם אחת לשיר או לאמן, וזו הדאגה העיקרית שלנו בשלב זה".
מ"כאן" נמסר בתגובה: "כאן מקפיד לקיים את כל כללי האיגוד"
