כמו כל שנה, TUNE IN TEL AVIV מתקיים ברחבי תל אביב ושוטף את פני העיר במוזיקה. מדובר בפסטיבל חשיפה ותעשיית המוזיקה, אשר מביא לארץ עשרות נציגים בינלאומיים (בעלי פסטיבלים, חברות תקליטים, ניהול אמנים, בוקינג וכו' מהשורה הראשונה) ומציג בפניהם אמנים ישראלים, כדי לייצר עסקאות ביניהם ולעזור לאמנים לפרוץ בתעשייה הבינלאומית.
השנה הפסטיבל מתרחב ויעמיד מעל 80 אמנים מכל הסוגים והז'אנרים ב12 במות שונות. בלקן ביט בוקסTYPנינטג'יין בורדואליעד נחוםדודו טסה הם רק חלק מהשמות המוכרים אשר יקחו חלק השנה, כאשר בעיניי רבים ממחזיקי הצמידים השמות הקטנים והעצמאיים מעניינים לא פחות מאלה המוכרים. את אסור לפספס? לאיזו הופעה שווה להגיע מוקדם? ננסה לעשות סדר
 

1. TYP

יום חמישי, 12 לנובמבר, האנגר 11 (פתיחת דלתות 20:00)
 
אחד אחרי השני יעלו שירי ורון (איזבו לשעבר), רד בנדעדי אולמנסקיTYPויקטוריה חנה ולבסוף בלקן ביט בוקס לבמה המרכזית בהאנגר 11. זהו היום היחידי שבמקביל אליו אין אירועים נוספים ולכן מומלץ לתפוס מקום טוב מול הבמה ולהתפנק על מרתון הופעות מרשים. את אחד הספוטים הנחשקים ביותר באותו ערב יקחו TYP , שזו תהיה ההופעה הראשונה שלהם בארץ מזה שנתיים (!) אחרי מספר רב של הצלחות בינלאומיות. לייב שואו שהוא מסיבה, להיטים מקומיים, סטייל של חו"ל - ואחד עברי לידר כסולן. זה מספיק בשבילנו.
 
 

2. ויקטוריה חנה

יום חמישי, 12 לנובמבר, האנגר 11 (20:00)
 
הופעה נוספת שלא תראו לעיתים קרובות במיוחד, היא ויקטוריה חנה. אמנית המילים והקצב מגיחה להופעות מספיק פעמים כדי לייצר לעצמה שם שהולך וגדל עם הזמן - אבל במידת הצניעות הנכונה כדי ליצר תיאבון להופעה בקרב קהל המעריצים שלה. לאחר שפרצה לתודעה שלנו עם שיר הא'-ב' ולאחרונה גם עם הקטע הקליט "22 אותיות", היא נותנת לנו מנה גדושה של מוזיקה, מלווה על ידי הנגנים של בלקן ביט בוקס.
 
 

3. Bemet + שי צברי

יום חמישי, 12 לנובמבר, מסיבת הסגירה (00:30)
 
מההתחלה BEMET הבין את המשמעות של המילים הגדולות "חו"ל" ופעל בהתאם. המוזיקה קצבית ואגרסיבית, ויושבת בול על סגנון שיתפוס במזרח אירופה. הוא יפתח ביחד עם שי צברי את האפטר פארטי של הבמה המרכזית וצפוי להכניס את הקהל לשגעות. בואו עם אנרגיות.
 
 

4. אליעד נחום

יום שישי, 13 לנובמבר, מתחם התחנה (12:45)
 
כנראה שלא נוכל להסתובב בלי להתקל באליעד השנה. ובעצם, למה שלא נרצה להתקל בו. בחיר ליבו של העם לשנת 2015 עם להיט הענק "מתוק כשמרלי" מתעקש להשאר בתודעה שלנו ועכשיו גם מתחיל לקרוץ לארה"ב ואירופה. יילך לו? עיקר שלא יהיה לו מר, למתוק.
 
 

5. חתול / A cat

יום רביעי, 11 לנובמבר, בר הכולי עלמא (22:00)
 
לא מצאנו הגדרת ז'אנר עדיין שיסביר לנו מה הולך פה. אבל דבר אחד בטוח - חברי להקת חתול נהנים מכך שלא מצאנו. בואו נגיד שבתחילם דרכם חתול השתמשו בעיתונים קרועים שהשתפשפו על הרצפה כדי לייצר אפקט של במקום תופים. וגם קוראים להם חתול שזה כבר יתרון. לבעלי ראש פתוח בלבד.
 

6. דודו טסה והכוויתים

יום שישי, 13 לנובמבר, מתחם התחנה (15:45)
 
המולטי טאלנט הכריזמטי שכבר מחזיק בקריירה מפוארת כעת מתחזק פרוייקט אתני רוקיסטי, שכבר הספיק לקשט מוזיקלית את סדרת הלהיט "פאודה". במת היום הפתוחה (מקורה למקרה של גשם) עתידה לתת תפאורה נפלאה לאחת ההופעות המדוברות של השנה.
 
 

7. עוזי רמירז

יום שישי, 13 בנובמבר, רוטשילד 12 (22:10)
 
בלי לשים לב, עוזי הפך לאבן יסוד בתרבות האינדי התלאביבית/ישראלית. עם שנה יחסית פוריה בה שלל שיתופי פעולה (כולל הפנינה עם ג'יין בורדו, שאליהם עוד נגיע), עוזי מגיע כדי להקפיץ את הרוטשילד 12 עם אווירת הסיקסטיז בריט-רוק שלו ולגרום לנו לחשוב, אפילו אם רק לרגע, שהגשם שעוטף אותנו מגיע מאגנליה. 
 
 

8. Full Trunk

יום שישי, 13 בנובמבר, כולי עלמא (22:35)
 
הם באו מהר, והם באו חזק. עד לפני חצי שנה קשה היה למצוא מישהו שידע שפול טראנק זה יותר ממצב שמעיד שלא ניתן להכניס יותר סלי קניות לאוטו. היום, אחרי השקה מוצלחת בבארבי, סיבובי הופעות, שואו סוחף באינדינגב וכמעט 20,000 עוקבים, חלוצי הבלוז-רוק מגיעים לכולי עלמא כאנטי אנדר-דוג. בואו לתפוס אותם לפני שהם יעברו לאיטליה ויגידו בראיון שהם לא ישראלים. 
 
 

9. Digital_me

יום שישי, 13 בנובמבר, מועדון הפסאז' (00:00)
 
מי לא אוהב היפ הופ. מי לא אוהב מסיבת היפ הופ. מי לא אוהב מסיבת היפ הופ שכולה אמנים ישראלים טובים. את הליין האפ המלא לערב תוכלו לראות באתר של הפסטיבל, אנחנו נגיע בשביל סט הסגירה של Digital_me שבו הספקנו להתאהב אחרי הסט שנתן לבוילר רום, כשאלה ביקרו בארץ. בלאגן של יצירתיות עם ביטים פוערי פה. 
 
 

10. ג'יין בורדו

יום שבת, 14 בנובמבר, מועדון הבסקולה (21:35)
 
התופעה ושמה ג'יין בורדו לא פוסחת גם על הפסטיבל הזה. הם, כמו שאר הלהקות, נבחרו על ידי ועדת הפסטיבל אשר מורכבת כולה מאנשי תעשיית המוזיקה מחו"ל. כאשר נזכרים שג'יין בורדו שרים בעברית מתוקה ומושתת טקסטים קורצים - העובדה שהם נבחרו הופכת ללא פחות ממדהימה, ושופכת אור מרתק ונפלא על יוצרי הקאנטרי הרומנטי. מי אמר שאין פוטנציאל לשפה העברית בחו"ל? 
 
 

11. Ninet

יום שבת, 14 בנובמבר, מועדון הבסקולה (23:55)
 
מרתק לעקוב אחרי הקריירה של נינט. הזמרת עשתה זיגזג מוזיקלי באופן כזה שלא איפשר למעריצים לדבוק. הקול המרהיב שלה עבר מרוק קל לפאנק בריטי, מבלאדות ענוגות לקאברים גדולים ומאנגלית לעברית. כעת, אחרי שנתיים יחסית שקטות, נדמה שהפירסט ליידי מצאה את האיזור שלה, ואחרי הופעות ספורות בארץ, באנגליה ובארה"ב, הלחשושים מעידים על קו מרשים, בוגר ושובה. חובה.