הדר פרג׳ון - סופרפאקיןפרשבליסטיתאלפאליידיבוסית

תכירו את השיר עם השם הארוך ביותר בהיסטוריה של השפה העברית - אבל לא זו הסיבה שהוא נכנס לרשימה של השירים שאתם צריכים להכיר. הדר פרג'ון לוקחת חלק במגמת הקול הנשי, הצעיר והבטוח בעצמו שמובילה יסמין מועלם. נכון, זה לא נשמע כמו מועלם, אבל זה רק כי פרג'ון נמצאת ימינה יותר על הסקלה, באזור הבועט שכולל ביטים של טראפ-רוק.

בימים שבהם השיח על מקומן של נשים במוזיקה הישראלית נמצא במוקד, "סופרפאקין" מגיע בטיימינג מושלם.  פרג'ון לא מתביישת לקחת בעלות על המושג "בוסית" או לשיר על סקס בצורה לא מתנצלת, שמתכתב עם הקו הדומיננטי בפופ האמריקאיזו כנראה הסיבה שמדובר בשיר מהסוג שגם "בנים" יואילו בטובם להאזין לו, וגם פרג'ון יודעת את זה ומביאה את זה לידי ביטוי בשורה: "בנים רוצים להיות איתי, בנות רוצות להיות כמוני. אבל גם בנות רוצות להיות איתי, בנים רוצים להיות כמוני".

דור3 - לפעמים

כל מי שהתחבר לאלבום "שירי דיכאון" של דור3 חיכה בקוצר רוח למוזיקה חדשה מצד הראפר שגדל בראשון לציון, והנה זה קרה: "לפעמים" הוא השיר איתו אתם צריכים לפתוח את הבוקר שלכם לפני שאתם אמורים להתעסק עם קולגות בעבודה, ובאותה מידה הוא גם שיר שצריך להירגע איתו אחרי יום עבודה מתיש עם אותן קולגות. ההפקה הדי מינמלית של דאבו (חברו הקרוב), בשילוב עם הפלואו של דור שהרבה פעמים נשמע כאילו הגיע מהחלל (או משנת 3017 כמו שהוא אוהב לשיר), והמאה אחוז אוטוטיון על הקול שלו יוצרים שיר שאי אפשר להאזין לו רק פעם אחת אלא 3,017 פעמים לפחות.

אבי אבורומי - במבי אדומה

למרות שהוא מופיע בכל הארץ בערך, סביר להניח שאתם עדיין לא ממש מכירים את השם אבי אבורומי, וזה לגמרי בסדר, כי עד עכשיו, בין אם במכוון או שלא, השירים שלו דיברו אל הקהל הצעיר יותר, זה שחי בטיקטוק. ב"במבי אדומה" אבורומי שואב השראה באופן ברור מדרמת הפשע הבריטית "פיקי בליינדרס" - וזה בא לידי ביטוי בעיקר בסגנון הלבוש ובסאונד שמזכיר מאוד את שיר הפתיחה של הסדרה "Red Right Hand" של ניק קייב - ואפשר רק להניח שבשיר הזה הוא מנסה להרחיב את הקהל שלו שרגיל לשירי אהבה שמדברים אליו בגובה העיניים - למרות שגם כאן הוא שומר על אותו קו גובה עם השורה: "כפרה אבי בא מהשכונה ואין לו סוס לבן אז יאללה נשמה".

קייסי - No Luck

כבר בעשר שניות הראשונות של "No Luck", מזהים את ההשפעה של קניה ווסט על KayCyy הצעיר שעדיין נמצא לפני הפריצה הגדולה שלו, וזה לא במקרה. ווסט לקח אותו תחת חסותו בשנה וחצי האחרונות, הוא נמנה על הבודדים שזכו לעבוד איתו על האלבום המצופה דונדה, וגם החתים אותו בלייבל החדש שלו YZY SND. הרוח של קניה כאמור מאוד נוכחת ב-"No Luck", כי אם אתה משלב בביט שלך מקהלת כנסייה ועושה על זה טראפ, יש לזה מקור אחד והוא מתגורר בימים אלה באצטדיון באטלנטה. בתקופה שבה ז'אנר הטראפ מתקשה לרגש, לחדש או לייצר להיטי ענק כמו בעבר - קייסי לחלוטין יכול להיות ממובילי הדור הבא.

ArrDee - Oliver Twist

כמו שהבנתם מהשיר הקודם, ההיפ הופ האמריקאי נמצא בצרות כי זה כבר תקופה שכל השירים שיוצאים מארה"ב נשמעים אותו הדבר. וכאן נכנסים הבריטים והדריל לתמונה, יותר נכון דור הזד של הדריל הבריטי שמשלב כינורות או מנגינות של ארנ'בי על הביט של הז'אנר שנחשב לקשוח ביותר היום בתעשייה. התוצאה היא ייצור כלאיים שתופס את האוזן כבר בשניה הראשונה בדיוק כמו אוליבר טוויסט. אם אין לחם, תשמעו יו-קיי דריל.

בילי אייליש - Happier Than Ever

ברכות לאמריקאים ולשאר העולם, סוף סוף יש לכם "תיאטרון רוסי" (אביתר בנאי) משלכם. "Happier" נפתח במלודיה ושירה מתוקות, אבל תוך שתי דקות פיניאס מגביר את הקצב של הגיטרה ובלי ששמנו לב אנחנו פתאום מזיזים את הראש בפנטיות דתית שמתאימה לסליחות בכותל. למרות שזה נשמע שאין קשר בין החלק הראשון והרגוע של השיר לחלק השני והצורח - עדיין יש כאן מכנה משותף אחד: זעם טהור (אותו אחד שמופיע גם בשיר של בנאי). רק תקשיבו למילים מההתחלה ועד הסוף והחיבור הזה ישמע לכם טבעי ואפילו מתבקש.

סקפטה - All In

אי אפשר להתמקד רק בשיר אחד מתוך האי.פי הקצר (והמעולה) של סקפטה, הכוכב הגדול בהיפ הופ הבריטי, ולכן פשוט נמליץ על כולו. מדובר בפרויקט שכולל חמישה שירים וזה יקח לכם 15 דקות ו-54 שניות בסך הכל בשביל להאזין לכולו מההתחלה ועד הסוף. הייחוד של האי.פי נובע כנראה מתוך הוורסטיליות המוזיקלית של סקפטה: ב-"Bellator" הוא צועק, בועט וכועס כהרגלו. ב-"Peace of Mind" הוא כבר פחות כועס אבל אפשר להבין את זה כי קיד קאדי, המרגיע הבינלאומי מתארח בו. גם ג'י באלווין מתארח כאן ומחפש יחד עם סקפטה שלווה, או יותר נכון Nirvana. חובבי הז'אנר של סקפטה-שר-בשפה-שהיא-לא-אנגלית הולכים ליהנות כאן במיוחד. בקיצור תלחצו פליי, כולה רבע שעה.

 


הוסיפו את הפלייליסט לשירותי ההזרמה שלכם בשביל לעקוב בזמן אמת