mako
פרסומת

ליל וויין מוחה על הזנחת ניו אורלינס, שמונה שנים אחרי "קתרינה"

ליל וויין מוציא את הקליפ "God Bless Amerika", שצולם בשכונת ילדותו בניו אורלינס, שלא התאוששה מהרס ההוריקן "קתרינה" לפני 8 שנים. פרל ג'אם ומניק סטריט פריצ'רז חוזרות עם סיגלים וקליפים ראשונים מאלבומים חדשים, וממפורד אנז סונז מתחרעים ב"Babel"

אסף נבו
mako
פורסם:
אין תמונה
הקישור הועתק
אין תמונה
לא דרך על הדגל. ליל וויין על רקע הכוכבים והפסים

ליל וויין, שנחשב לאחד הראפרים הפרועים והמרתקים בתעשייה האמריקנית, משחרר את הקליפ "God Bless Amerika" (טעות הכתיב במקור), לשיר הלקוח מאלבומו "I Am Not a Human Being II", שהגיע לזהב באמריקה. הקליפ נפתח עם צילום שלו על רקע דגל הכוכבים והפסים של ארצות הברית. בזמן צילומי הקליפ ניסו לטעון שוויין דרך עליו, אולם הוא הכחיש נמרצות ופרסם הצהרה לפיה הדגל אכן יורד כלפי מטה בקליפ (מה שאכן קורה), אולם הוא לא דרך עליו, ואם דרך - הרי שזה לא נעשה במתכוון.

את הקליפ צילם וויין בשכונת "Hollygrove" בה גדל, הנמצאת בעיר ניו אורלינס. תושבי השכונה, מילדים קטנים ועד זקנים, מככבים ליצדו בקליפ, המראה את ההזנחה של המקום, שלא באמת שוקם כמו שצריך בשמונה השנים שחלפו מאז סופת ההוריקן "קתרינה". לאורך הקליפ וויין מצולם בפתחו של בית הרוס, עליו כתוב הגראפיטי "The Don't Care". גם כוח משטרה מככב בקליפ, עם קסדות, אלות ומגינים, ולקראת הסוף נדמה שהם עומדים לעצור את וויין, שכמובן מכיר גם את צידו השני של החוק וריצה עונש מאסר בכלא.

המאניק סטריט פריצ'רז חוזרים עם "Rewind The Film", שיר הנושא מתוך אלבומם החדש וה-11 במספר, שייצא בארץ ובעולם ב-16 בספטמבר.

בקליפ נראה אדם מבוגר שמגיע לבית בו גדל, ונזכר במה שעבר עליו. בשיר מתארח הזמר והיוצר האנגלי ריצ'ארד האוולי.

שובם של הודרים

פרל ג'אם הציאו לפני כמה ימים את השיר החדש והאגרסיבי "Mind Your Manners", שכתבו הגיטריסט מייק מק'ריידי והסולן אדי ודר "Mind Your Manners", כבר הגיע למליון צפיות ביו טיוב, הוא סינגל ראשון מתוך האלבום החדש "Lightning Bolt", אלבום האולפן העשירי של הלהקה, שצפוי לצאת ב-14 באוקטובר, בהפקה מוזיקלית של ברנדן או'בראיין.

עוד להיט גדול שבימים אלה מגיע למליון צפיות ברשת הוא קליפ השחור-לבן ל"Babel", שיר הנושא מאלבומם המעוטר של "ממפורד אנד סונז", שכזכור זכה השנה ב"גראמי" והעניק ללהקה גם את תואר ה"בריטס" הנחשק כ"להקה הטובה ביותר".

רביעיית האלטרנטיב-פולק בראשות הסולן מרכוס ממפורד מנגנת את השיר עם כלי הנגינה באולם עתיק, עם הרבה מאוד תשוקה. ככה צריך.