פוסטרים במקום קירות: השירים של אסי דיין ז"ל
לכמה מהסרטים שתסרט וביים, כתב אסי דיין שירים שהפכו לקלאסיקות ישראליות, מ"שיר הפרחה" ו"שלאגר" ועד "תן לשים ת'ראש על דיונה" ו"במקום הזה". השפה שלו היתה בגובה העיניים והחריזה יעילה. היה לו חוש נהדר לקצב ופופ, יכולת לצייר עולם במילים, לבנות דמויות ומעל הכל - חוש הומור אדיר. להיטי הזהב של אסי דיין ז"ל

אסי דיין ז"ל היה לא רק במאי ותסריטאי מחונן, אלא גם כותב שירים ופזמונים מוכשר, שראה בכתיבת שירים חלק אינטגרלי מיצירת סרטיו. דיין העריץ את לאונרד כהן (ועל כך יעידו צופי "החיים על פי אגפא"), ואולי גם הושפע ממנו בכתיבה, אבל הוא הצטיין בעיקר בכתיבת שירים שידעו לתפוס רגע בחיים, או רגע בסרט, והגיעו לרוב בטיימינג מצויין.
לכמה מהסרטים שלו כתב אסי דיין ז"ל שירים שהפכו לקלאסיקות ישראליות, מ"שיר הפרחה" ושיר הנושא של הסרט "שלאגר" ועד "תן לשים ת'ראש על דיונה" מ"גבת חלפון אינה עונה", ועד "במקום הזה" ו"דניאלה" מהחיים על פי אגפא".
השפה של דיין ז"ל היתה בגובה העיניים והחריזה יעילה. היתה לו את היכולת לצייר עולם מוחשי במילים, לבנות מהן דמויות ולתפוס את הסיטואציה ומצב הרוח המדויקים של הגיבור והצופה, ואת רוח התקופה. היה לו חוש נהדר לקצב ולפופ - ועל כך יעידו המלחינם שעבדו איתו - בעיקר נפתלי אלטר שהלחין את רוב שיריו של דיין, וצביקה פיק בשיר הסרט "שלאגר". ומעל הכל - היה לדיין חוש הומור נהדר, שהגביר את העונג משיריו הקלילים, ומנגד - יכולת להפיל את הצופה לתהומות של עצב ורגש.
הנה כמה מ"להיטי הזהב" של אסי דיין ז"ל:
הגשש החיוור - "תן לשים ת'ראש על דיונה" - מתוך "גבעת חלפון אינה עונה"

שלישיית "הגשש החיוור" - פולי (ישראל פוליאקב ז"ל), שייקה לוי וגברי בנאי - הם לא רק שחקנים נהדרים כאן, אלא גם זמרים טובים. השיר הזה מגיע ברגע מאוד מיוחד בסרט - אחרי שסרג'יו וויקטור הפסיקו לריב, המח"ט נעלם ואיתו המ"פ, המטבח מתקתק ובשטח נשארו לבד החפ"שים עם הסתלבט של חולות סיני. עוד רגע יגיעו המצרים ויחטפו את וקטור, אבל בינתיים תן את הכבוד לצה"ל.
מילות השיר
יהי זכרו של אסי דיין ז"ל ברוך.