כל בליין ישראלי שמכבד את עצמו יודע שהוא חייב להיות לפחות פעם אחת בפורום, המועדון המיתולוגי בדרום שהפך עם השנים למקום המוביל והגדול בארץ. אנשי המקום הגיעו למעמד הזה בזכות לא מעט תכנון ומחשבה, עבודה מאחורי הקלעים – ובעיקר יצירתיות. למרות המיקום בדרום, אי שם בבירת הנגב, מדי סוף שבוע נוהרים למקום אלפי בליינים, ולא רק תושבי האזור. דן לייבל, מנכ"ל הפורום ואחד מאנשי חיי הלילה המוכרים בישראל, אשר חתום על פסטיבלי ענק ואירוח אמנים בינלאומיים, מספק הצצה למאחורי הקלעים.

"זה לא מובן מאליו שאנשים נוסעים שעה פלוס לכיוון בשביל לבלות אצלנו", לייבל מספר בשיחה עם mako מוזיקה על הקהל שמגיע מחוץ לבירת הנגב "רק" בשביל לבלות במתחם שלהם. "אנחנו מעריכים את ההשקעה וכל פעם משקיעים עוד ועוד בקהל הזה. מה הסוד להצלחה? להיות מיוחדים".

מה זה להיות מיוחד בעיניך?
"במועדון יש ריבוי מתחמים, עם סגנונות מוזיקה שונים. אם בליינים רוצים לגוון במהלך הבילוי במועדון ולעבור לצורך הדוגמא ממתחם היפ הופ לטכנו – הם עושים זאת בקלות, והכל תוך כדי הקפדה על הפרדת הגילאים. לכל אחד יש את המתחם שלו, עם בני גילו. מדובר בחוויה שמותאמת אישית".

עוד לפני שהתחילו להגיע דיג'ייז בינלאומיים לפורום, בליינים רבים נמשכו למקום בזכות מודל "מהפכת האלכוהול" שהנהיגו במקום: "במקום שאנשים ישלמו 800 שקל על בקבוק אלכוהול, אצלנו הם משלמים בסביבות ה-200 שקל. כוס וודקה רדבול, שבכל מקום אחר בארץ עולה כ-60 שקלים - בפורום משלמים פחות מחצי. בנוסף לחוויה הייחודית של מתחמי המוזיקה והמחירים הזולים בארץ, הקמנו מערך הסעות נרחב, 'פורום אקספרס'. במהלך כל סופ"ש יש עשרות אוטובוסים שאוספים את הבליינים מהיישוב שלהם למועדון ומחזירים אותם בסוף הערב. מערך ההיסעים פעיל בכל הגזרות: ירושלים, מעלה אדומים, אשדוד, חולון, ת"א וגם צפונה. בכל אזור יש איש קשר, הכל מאוד מסודר, כולל אפליקציה ייעודית".

בסוף השבוע הקרוב המועדון יחגוג 33 שנים להיווסדותו. המקום הוקם ב-1998 תחילה כ"פורום באר שבע", וב-2013 זכה כבר להפוך ל"פורום ישראל", כחלק מרשת ארצית. המקום נבנה מחדש, בהשקעה של עשרות מיליונים והפך למקום חיי הלילה המושקע ביותר שהיה בישראל.

איך ההרגשה לחגוג אחרי שנת קורונה ללא חיי לילה?
"וואו, סופר מרגש. בשנה שעברה לא זכינו לחגוג בשל המגבלות, אז החלטנו שאנחנו משתגעים השנה. אחד הדברים שהבנו בתקופת הנגיף הוא שאי אפשר לתכנן דברים קדימה. הקורונה השפיעה בקיצוניות על חיי הלילה בישראל. החשיבה של הבליינים, התקציב, היציבות, הכל השתנה".

דן לייבל (צילום: אדי גוריאנסקי)
דן לייבל, מנכ"ל הפורום | צילום: אדי גוריאנסקי



בעידן ה-#MeToo, צוות הפורום שם דגש בכל הנוגע להטרדות מיניות והרגשה בטוחה במרחב האישי, בטח כאשר מדובר על מקום שמכיל בכל ערב אלפי אנשים וגישה לאלכוהול: "אנחנו משתפים פעולה עם עמותות וגופים אשר דואגים לשוויון האישה, אני פמיניסט והנושא הזה מאוד חשוב עבורי. הצבנו לחצני מצוקה בכל תאי השירותים בפורום, כך שאם מישהו או מישהי מרגישים במצוקה – בתוך שניות האירוע יטופל באופן מיידי. מחוץ לכל מתחם שירותים מוצבים מאבטחים. הקמנו גם קו סיוע וצוות שמטפל נקודתית במקרים של הפרת הפרטיות. לפני כחודש אירחתי במועדון קבוצה של סטודנטיות מבן גוריון ולמחרת חייגתי אליהן על מנת לקבל משוב. הן אמרו לי שמאוד נהנו, ואף שיתפו כי בניגוד למקומות אחרים שאליהן יצאו בארץ וגם בעולם, בפורום הן הרגישו מאוד בטוחות לאור אמצעי האבטחה ואנשי הצוות במקום".

אז מה התוכניות לשנה ה-34 והלאה?
"להמשיך לגדול ולהיות המועדון של המדינה. לסחוף עוד בליינים ממרכז הארץ, להקים משרדי יח"צ בתל אביב ולארח מופעים בינלאומיים שמתאימים אלינו. אני כל הזמן חושב קדימה, יש לי המון מחשבות בראש לעתיד".