שולי רנד ועמיר בניון - גיליתי מחדש

מתברר ששולי רנד התחיל את הקריירה המוזיקלית שלו לפני 15 שנה בזכות עמיר בניון, הידעתם?! לשם סגירת המעגל, צפוי לצאת בקרוב אלבום שלם שבו שולי מבצע שירים של בניון, ושניהם יעלו יחד לבצע אותם במופע מיוחד, "כשאנחנו מנגנים", שיתקיים ב-30.11 בהיכל התרבות בתל אביב. את השיר הראשון מהפרויקט, שהפיק שמוליק דניאל, הלחין בניון, שגם כתב אותו יחד עם אסף אטדגי, ובאופן טבעי הוא עוסק בתהליך החזרה בתשובה שכל אחד מהם חווה בצורה אחרת. למעשה, שולי הוציא עד היום שני אלבומים בלבד, כך שהשלישי בהחלט מעורר ציפייה וסקרנות, על אחת כמה וכמה כשמדובר בשותף בכיר כמו בניון.

הילה רוח - ספרינט

האם אלבומה השלישי של הילה רוח שמתקרב אלינו לטובה יישמע כמו הגרסה הישראלית לפסקול של "קיל ביל"? אם לשפוט לפי שני השירים הראשונים - סיכוי גבוה שכן. כשמקשיבים ל"סופרמן" ו"ספרינט", אפשר ממש לדמיין תסריט למותחן פסיכדלי חסר עכבות שבו הכוכבת בורחת לסיני. חתיכת טריפ מעבירה אותנו הילה מאז "רופאה במערב" דרך "מוזיקה לפרסומות" ועד עכשיו לתחנה האומנותית החדשה. הדמיון הפרוע שלה, זה אחד הדברים המבורכים שיש לרוק הישראלי להציע היום.

אלבום הבכורה של טריפולי

מטריפ לטריפולי, ובהמשך ישיר לסינגל הקודם – יש איזו שמועה רווחת כבר הרבה שנים שהרוק הישראלי מת, אבל מדובר באחד הפייקים הכי מופרכים ולא מבוססים בתעשייה. מה שיהיה קצת יותר נכון לומר הוא שהיצירה האדירה ברוקנרול הישראלי לא עצרה אף פעם, ויש הרבה דברים משובחים, רק שלצערנו רובם נשארו בשוליים ב-15-20 שנים האחרונות.

אבל אז, לפתע פתאום, מגיעים שלושה שמות כבדים שביססו היטב את הסצינה בתחילת שנות ה-90 עם הרכביהם - ערן צור, שלומי ברכה ודני מקוב - ומקימים יחד סופרגרופ עם סאונד אימתני. האלבום הזה מנפץ סופית את השמועה ההיא, ומביא רוקנרול מאסיבי, מבוסס דיסטורשן, מותך עם ז'אנרים נוספים, והכל דרך פילטרים של כאן ועכשיו. תמצאו כאן טקסטים חדים שמציעים נקודת מבט רלוונטית שעוסקת במערכות יחסים ובאקלים הפוליטי-חברתי המשתקף דרך עיניהם של השלישייה על החיים בישראל בשנת 2021. צור, ברכה ומקוב נמצאים בשיאם, והתקווה היא שלא מדובר בפרויקט זמני וחד פעמי.

מארינה מקסימיליאן - Late bloomer

חודשיים וחצי בלבד אחרי האלבום המופלא בעברית, מארינה מוציאה שיר חדש באנגלית, כמעט מתחת לרדאר. בלי הרבה יחצ או קליפ מפוצץ שמאפיינים לרוב את הריליסים של מארינה, ואולי דווקא בגלל שזה הגיע ככה - יש בשיר החדש משהו נקי ומקסים שמבהיר את הפריחה המאוחרת שלה. על היצירה שלו כתבה מארינה: "השיר הבא הוא חשבון נפש. מה כבר השגתי, על מה אני עדיין חולמת ועבור מה אני מוכנה להעיז ולנסות להגשים. בחיים של כל אחת ואחד מאיתנו יש דלתות שנפתחות בטבעיות ויש תחומים שמתפתחים לאט עם הרבה יותר מחשבה ומאמץ. יש דברים שגיליתי על עצמי מזמן ויש דברים שאני מבינה רק עכשיו, כאמא ל-2, אשת משפחה ובת 33..."

מתיסיהו - Chameleon

בדיוק כשחשבתם שמתיסיהו שהיה האמן החרדי הכי מצליח בעשור הקודם נעלם, מגיע שיר חדש מכיוונו, ארבע שנים אחרי יציאת האלבום האחרון שלו. חוץ מהלוק החדש שמעיד על השינוי הענק שעבר מאז שהחליט לעזוב את הדת, מתיסיהו "מצטרף לעדר", ומאמץ את הרגאטון שהשתלט על העולם. גם הטקסט עצמו מתאר בפועל את התהליך שעבר כחלק מאלבום טרנספורמטיבי שמזמין התבוננות פנימית אינטנסיבית וגם חגיגה חסרת רסן. האלבום הופק ע"י Cathedral Salt, צמד מברוקלין שמורכב מהמוזיקאים הקולומביאנים ג'וליאנה רונדרוס וניקולס לוסדה. מתיסיהו (מת'יו פול מילר) כבר עבד עם הצמד הזה בעבר, אבל במקרה הזה השפעת האנרגיות שלהם על הסאונד מורגשת במיוחד ומחזירה את הוייב של מתיסיהו אליו כל כך התגעגענו.

נוי פדלון - סוף הפילטר

שלוש שנים אחרי שנוי הגיחה לחיינו עם שירה הראשון "סוודר", מגיע "סוף הפילטר" שמסביר איך היא הופכת לאט לאט לאחת הנשים הבולטות במוזיקה הישראלית בכלל והים-תיכונית בפרט בניגוד לסינגל הקודם, "צ'ייסר", ההו כה מסיבתי, הפעם מדובר בשיר חשוף, נוגע ודרמטי שמייצג הכי טוב שיש את הכישרון של נוי. שיר שיצירתו יצאה לדרך לפני שנתיים ומאז הוא מלווה אותה, את קרוביה ואת כל מי שחווה פרידה כזו או אחרת ודוחה את הקץ עד לסוף הפילטר. במקרה החריג הזה, נראה הסיגריה דווקא מועילה לבריאות (לא באמת).

גיא ויהל - עץ כוכבים

מדובר כאן בשיר ילדים שכתב המשורר הפולני-ישראלי לייב מורגנטוי ב-1938, הולחן ובוצע בשנות ה-50 על ידי נח נַחּבּוש, וב-1969 תורגם/עובד לעברית על ידי יורם טהרלב עבור הזמרת חוה אלברשטיין, בלחן של נורית הירש. עכשיו,לקראת סוף 2021 - גיא ויהל מבצעים את השיר בפרויקט 'יעלה ויבוא' שמוקדש ליצירותיו של יורם טהרלב. השניים שמעו לראשונה את השיר בזכות קובי בן עטר המנהל האומנותי של הפרויקט, אבל הגרסה של אלברשטיין הייתה ג'אזית ומתפתלת מדי עבורם, אז הם לקחו את השיר למקום אחר והוסיפו לו מין מנגינה שהפכה להיות פזמון חדש בתוך השיר. המחווה לטהרלב היא רק אחת מתוך לא מעט שירים בסדרת "יעלה ויבוא", שבה האלבומים הבאים יוקדשו לאסי דיין, נפתלי אלטר, נתן כהן, עלי מוהר וצביקה פיק.

אושיק לוי - דמעות שמחה

 "לפני שנתיים פחות או יותר שלחתי לאושיק שיר שכתבתי, ולדאבוני הוא סרב בנימוס ונימק שזה לא מתחבר לו בטקסט ובמנגינה. הערכתי את הכנות האומנותית שלו, ואולי זו הסיבה המרכזית לכך שהקריירה שלו רצופה שירים אלמותיים שישארו לנצח אבני יסוד בפנתיאון המוזיקה הישראלי. מתוך נקודת מבט זו התיישבתי לכתוב את השיר לאושיק שמיד עם שמיעתו בפעם הראשונה אמר כן." כך כתב פיטר רוט שכתב, הלחין והפיק מוזיקלית את השיר הנוסטלגי שעוסק לכאורה בדרך הארוכה שעשה אושיק לוי אבל בעצם יכול לתאר את דרכם של אמנים ותיקים רבים שכל שיר שלהם הוא כמו ילד שמגיע לעולם ומפתח חיים משלו.