mako
פרסומת

ריטה גולדשטיין עם מנות מופלאות לימי פסח האחרונים

רגע לפני שאנחנו נפרדים מחג הפסח, לפחות עד השנה הבאה, יצאה כתבת האוכל של "הבילויים" לחפש את המנות הכשרות שבאמת שווה לצאת בשבילן מהבית. זה התחיל במסעדת "המטבח של רמה", עבר דרך מסעדה גאורגית מופלאה' ונגמר, תתפלאו לשמוע, דווקא במאפייה

ריטה גולדשטיין
פורסם:
הקישור הועתק

שומרת על רמה

מסעדת "המטבח של רמה" שוכנת על רכס בהרי ירושלים, במקום קסום הנקרא נטף. הנוף עוצר הנשימה בשילוב עם המאכלים היצירתיים של השף תומר ניב, הופכים את החוויה לקסם מתמשך. בין המנות המיוחדות לחג ניתן למצוא גפילטע פיש מדג לוקוס, טארט שוקולד מקמח מצה, מרק סלרי קר עם סורבה סלרי וטרטר דג עם גרינדת חזרת.

המטבח של רמה פטה כבד
פטה כבד משובח. המטבח של רמה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

הממלכה הגיאורגית

מסעדת "שותא", מסעדה גרוזינית הנמצאת בתוך קיבוץ שומרת, מנוהלות על ידי שתי נשים, ולא רק בגלל זה השירות שם מעולה, האווירה טובה והאוכל מאוד טעים ומותאם לפסח. אז מה מחכה לכם שם? בבקשה: קציצות כרישה עם טלה טחון, מרק אגוזים עם כופתאות העשויות ממצה ותבשיל קדירת עגל עם יין אדום.

אורי שפט בעבודה במאפיית לחמים ניו יורק
יצירתי ובעל מעוף. אורי שפט | צילום: דיויד רוי דואניס

בסיום הטיול עוצרים לקינוח

האתגר האמיתי של אופה טוב הוא להיות יצירתי, ובפסח האתגר גדול הרבה יותר. הקונדיטור אורי שפט, הבעלים של מאפיית הלחמים, מזמין אתכם לסיים את היום בצורה הכי מתוקה שיש עם קינוחים מעולים, וכמובן, כשרים. אם לא מתחשק לכם לשבת, תמיד תוכלו לקחת מארז לדרך מלא בכל טוב: עוגת פאדג' שוקולד, גנאש עם פיננסייר שקדים, עוגת שכבות וכמובן, איך אפשר בלי קלאסיקה טובה לאקורד הסיום בדמותן של עוגיות הקוקוס הנהדרות.

שותא מסעדה גרוזינית
המטבח הגרוזיני לוהט מתמיד. מסעדת שותא | צילום: דרור רז, יחסי ציבור
פרסומת

עוד המלצות:

"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24