איב ענן: "ברור שאני מאוכזב, אבל שיחקתי אותה"
איב ענן הודח השבוע מנבחרת "מאסטר שף", אבל הרשו לנו להיות רגשניים ולהגיד שזה ממש לא אומר שהוא מודח מהלב שלנו. המרצה לאדריכלות בעל ידי הזהב והמבטא סיפק כמה מהרגעים הקולינריים הקסומים של העונה, וזה בדיוק הזמן לבדוק את כישוריו האלטרנטיביים בתחרות "המאסטר שף הבריא" של הבילויים. לאולפן הוא הגיע עם ארוחת בוקר גורמה, וחלום קטן לארח את כולכם בביתו לערב של אוכל ואמנות
בפרק ששודר השבוע, עזב את הנבחרת של "מאסטר שף" אחד מהמתמודדים האהובים בעונה, ואולי בכל תולדות התכנית: איב ענן, שהביא איתו נפש של אמן שלא הפסיקה לחדש ולרגש. "אתה היית ההימור שלי. אני צפיתי אתמול ואמרתי - לא, זה לא קורה", אומר אטדגי את מה שרבים חשבו. "גם אני", צוחק איב. "ברור שזה מאכזב, אבל זה משחק, ושיחקתי אותה. באתי ליהנות".
אתה באמת מבשל בבית כמו שבישלת בתכנית?
"כל מנה שאני עושה לא דומה אף פעם למנה שעשיתי בעבר. אני לא מסוגל לעשות פעמיים את אותה חביתה. אני פותח את המקרר ומסתכל עליו כמו על השולחן עבודה שלי בסטודיו – יש שם כל מיני דברים ואני זורם. זה בדיוק כמו שאני לא מעצב שני בתים אותו הדבר. זה קשה, אני כל כך יצירתי והמחשבות שלי כל הזמן מלאות".
וזה מדבק?
"כן. הילדים שלי ביקשו כמתנת יום הולדת לצאת לקורס בישול של עשרה ימים! אפילו הקטנה שלי, בת שמונה, עשתה לנו ארוחת ערב לפני כמה ימים. יש לה יד מצוינת, ואפילו ספר מתכונים משלה. המתכון הסודי שלה זה כרוב מוקפץ עם ברוקולי ורוזמרין". ואנחנו שואלים – איפה עוד תמצאו ילדה בת שמונה שזה המתכון הסודי שלה?

אז אטדגי וארליך אמנם עומדים לטעום ממעשה ידיו של האיש המיוחד הזה במסגרת השתתפותו בתחרות "המאסטר שף הדיאטטי" של הבילויים – אבל מתי גם אתם תוכלו? "אני לא יודע אם אני רוצה לפתוח מסעדה", הוא אומר. "אבל יש לי רעיון לפתוח שולחן שף בסטודיו שלי, ולבשל לאנשים שמתארחים אצלי - ארוחה עם ערך מוסף של אמנות ופסלים". המנחים כבר קבעו את מקומם ברשימת ההמתנה לתענוג הזה, עוד לפני שטעמו את ארוחת בוקר הגורמה שהכין להם. "זאת המנה שאיתה עברתי את שלבי הליהוק הראשונים במאסטר שף", הוא חשוף רגע לפני הביס הראשון. "אז למעשה רציתי להביא אותה כדי לסגור מעגל".
עוד בבילויים:
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 14:00 עד 11:30, ערוץ 24