ערוץ 24 משדר היום בין 18:00 ל-21:00 מהבית של הזמרת אביבה אבידן, שהרי ממש לפניכם וידאו שלה מבצעת את שירה "איתך זה לאהוב" בתוכנית של ירון אילן בשנה שעברה. אותו ירון אילן מנחה שם 3 שעות מלאות כל טוב: חברים ובני משפחה, שכנים וצחוקים- וגם הרבה בישולים! כן, אביבה תחלוק עם הצופים את המתכונים המהוללים עליהם היא שוקדת במטבחה הקט, ואם אתם רוצים לבשל כמוה- אז הינה המצרכים והוראות ההכנה ל-3 גולות הכותרת של מטעמיה:

כדורי פראסה, ישראל אהרוני, גברי בנאי (תמונת AVI: דרך אוכל, דרך האוכל 1)
גם אתם יכולים. קציצות פראסה | תמונת AVI: דרך אוכל, דרך האוכל 1

קציצות פרסה (כרישה)

המצרכים:

4 גבעולי פרסה (החלק הלבן)
1 תפוח אדמה
1 ביצה
מלח
1/4 כפית פלפל שחור
קורט פלפל אנגלי
1 כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
1/2 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1.מנקים היטב את גבעולי הפרסה, חותכים לפרוסות בקוטר 2 ס"מ, מרתיחים בסיר ומבשלים כ-20 דקות.

2.במקביל מבשלים את תפוח האדמה עם הקליפה.

3. מסננים את הפרסה, מצננים וסוחטים.

4. טוחנים את הפרסה במעבד מזון. קולפים את תפוח האדמה ומוסיפים למעבד המזון.

5.מוסיפים ביצה, מלח, פלפל שחור, פלפל אנגלי ואבקת מרק.

6.מכינים קציצות ומטגנים בשמן זית.

טיפ: מגישים עם לימון בצד.

 

אין תמונה
לחמא עג'ון. היזהרו לא לייבש

לחמא עג'ון (בשר בבצק)

המצרכים:

30 גרם שמרים
קורט סוכר
2 כפיות מלח
1/2 קילו קמח
1 כוס מים פושרים
1/2 כף שמן
2 עגבניות בשלות
10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
1/2 קילו בשר בקר שמן
1 פלפל ירוק חריף
1/4 כפית פלפל שחור
קורט פלפל אנגלי
1/4 כוס שמן
2 כפות מיץ רימונים

אופן ההכנה:

1.הכנת הבצק: ממיסים את השמרים ומתפיחים במקום חמים עם מעט מים, קורט סוכר וקורט מלח. מוסיפים לשמרים את הקמח, מים פושרים וכפית מלח, ולשים עד לקבלת בצק חלק ולא דביק. מורחים את הבצק ב-½ כף שמן, מכניסים לשקית ניילון למנוחה במקום חמים כ-20 דקות עד לתפיחה.

2. הכנת המילוי: קוצצים במעבד מזון את הבצלים ומכניסים לקערה. קוצצים את העגבניות ומצרפים לקערה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הבשר והתבלינים ומערבבים.

3. לאחר שהבצק תפח, מכינים כדורים בגודל פינג פונג. מניחים על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים שוב. בעזרת מערוך, מרדדים את הכדורים לפיתות קטנות, מניחים בתבנית אפייה משומנת ומפזרים מעל את המילוי עד לגובה ½ ס"מ.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. אופים כ-10 דקות עד להזהבה. להיזהר לא לייבש!

עוגיות שומשום (צילום: zkruger, Istock)
עוגיות שומשום. פשוט ומתוק | צילום: zkruger, Istock

עוגיות שומשום

המצרכים:

¾ ק"ג קמח (מעט יותר)
4 ביצים
2 אבקת אפיה
1 מרגרינה ללא מלח
1 כוס שמן
2 כוסות סוכר
שומשום

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערה את כל החומרים (פרט לשומשום) ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

2. מרדדים מהבצק עלה בגובה של ½1 ס"מ ומפזרים שומשום מעל. בעזרת כוס קטנה יוצרים עיגולים, ומניחים בתבנית. אין צורך לשמן את התבנית כיוון שהבצק מספיק שמן.

3. אופים בחום של 170 מעלות, וכשהעוגיות משחימות - מוציאים מהתנור. מפרידים מייד מהתבנית מכיוון שהעוגיות מתקשות ונדבקות.

טיפ: כדי לשמור על פריכות העוגיות, מאחסנים בכלי הרמטי.

 

בתיאבון!!

שמעי, לא נעים לי להגיד את זה בפורום רחב יותר, אבל הכי לא בא לי טוב בעולם כל עניין הבמה, אני בורח מזה עוד משחר ינקותי. אם צריך עזרה אחרת, לנגן או משהו, אשמח להעניק, אבל אם תוכלי לפטור אותי מעניין הלפני-הקלעים באופן גורף אני מה זה אעריך את זה..