"הוא היה מאוד קרוב אליי, ובשנים שהוא חי הוא נתן לי להרגיש שאני חכם, שאני מוכשר", מתוודה ערן צור בפני פבלו, אחרי שיר אחד או שניים. במהלך התכנית, הצטרף פבלו לצור, ויחד שרו השניים את הלהיט "פרפרי תעתוע", וכמובן, הכינו כמה וכמה מנות משובחות. קבלו הצצה ראשונה לפני כולם, וכמובן, את מתכוני התכנית.

 

דג לבן ברוטב עגבניות

4 פילטים של דג לבן

לרוטב:

שמן זית

קופסת עגבניות מרוסקות

שום

אורגנו יבש

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

פלפל חריף שלם

המשך רוטב בתנור:

חופן צלפים

חופן זיתים שחורים מגולענים

חופן עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

 

  1. מכינים בסיר סוטאז' שיכול להכנס לתנור את הרוטב: מתחילים מטיגון שום ואורגנו, מוסיפים עגבניות ופלפל חריף, מעט מים ומתבלים במלח ופלפל.
  2. אחרי 15 דק' מכניסים דגים לסיר, מעליהם צלפים, זיתים ובזיליקום ואז לעוד 15 דק' בתנור בחום של 180 מעלות.

פסטה בארטישוק, בצל ויין לבן

חבילת פסטה חלולה (ריגטוני או פנה)

3 כפות שמן זית

חצי כוס יין לבן

בצל סגול פרוס

כפית שום כתוש

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט פלפל חריף קצוץ

ארטישוקים משומרים

להגשה:

עגבניה טריה קצוצה

פרמז'ן מגורדת

עלי מרווה

 אופן ההכנה:

 

  1. במחבת גדולה מטגנים רצועות בצל, שום ופלפל חריף. מוסיפים ארטישוק בנדיבות ויין לבן ותבלים במלח ופלפל.
  2. מצמצמים מעט, ובינתיים מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  3. בסיום מגישים את הפסטה עם הרוטב, ומעל מגרדים עגבניה טריה ופרמז'ן ומפזרים עלי מרווה.

 בתיאבון!

>>גם לכם יש מתכון מנצח? ספרו לנו ואולי תזכו בפרס

>>לכל התוכניות של "פבלו, אוכל וחברים"

"פבלו, אוכל וחברים", שישי ב-16:20 ושבת ב-17:00, ערוץ 24