כרובית מטוגנת

כרובית מבושלת עד לריכוך קל
2 ביצים
כפית חרדל
2 שיני שום כתוש
פירורי לחם לציפוי
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל
שמן לטיגון

אופן הכנה:

  1. מפרידים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני.
  2. מערבבים את הביצים עם החרדל והשום הכתוש.
  3. מערבבים את פירורי הלחם עם המלח והפלפל.
  4. טובלים כל חתיכת כרובית בתערובת הביצים, ואז מצפים בפירורי הלחם כמו שניצל.
  5. מטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע שחום.

פילה בקר ביין עם פטריות ובצל

2 נתחים של פילה בקר במשקל 250 גרם כל-אחד
תבלינים: מלח גס ופלפל גרוס

לרוטב:

בצל אחד
סלסלת פטריות
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל
כוס וחצי יין אדום

אופן הכנה:

  1. קוצצים את הבצל, ומטגנים עד שהופך לשקוף.
  2. פורסים את הפטריות ומוסיפים לבצל, וממשיכים לטגן עוד כ-3 דקות עד לקבלת צבע שחום מעט.
  3. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים יין.
  4. מבשלים עד שהיין מצטמצם לרוטב סמיך.
  5. מתבלים את הסטייק במלח גס ופלפל משני הצדדים.
  6. מטגנים את הסטייק במחבת כ-2-3 דקות מכל צד, ומגישים עם הרוטב.

שעועית ירוקה בשום ולימון

250 גרם שעועית ירוקה מבושלת
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתוש
מיץ מחצי לימון
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל

 אופן הכנה:

  1. מקפיצים את השעועית בשמן זית עם שום כתוש במשך כ-3 דקות.
  2. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ומקפיצים עוד כדקה.

פבלו אוכל וחברים- שישי ושבת 14:00 – ערוץ 24