אין תמונה
מבשלת ושרה

בפרק החגיגי של "פבלו, אוכל וחברים" שישדור בשבת הקרובה (27/9) תגיע להתארח דנה ברגר, ובין השירים, האקורדין והחוויות המשותפות, ימצאו השניים מספיק זמן כדי להדליק את להבת הבישול ויכינו לכם מאכל שיכול להתשלב לא רע בכלל בשולחן של כל משפחה ישראלית.

רוצים לבשל ביחד איתם? קבלו את המתכונים המלאים:

סיר קציצות בקר ועוף

לקציצות:

רבע קילו בקר טחון
רבע קילו עוף טחון
בצל קצוץ אחד
2 שיני שום כתוש
ביצה אחת
3 כפות פירורי לחם
כף פטרוזיליה קצוצה
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל

לרוטב:

2 בצלים
צרור שלם של כוסברה
קופסת שימורים של אפונה
קופסת שימורים של פול
קוספת תחתיות ארטישוק
3 שיני שום
פלפל חריף אחד
כפית רכז עגבניות
רבע כוס מים
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, כמון וכורכום

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הקציצות ומכניסים למקרר לזמן הכנת הרוטב.
  2. קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם עד להזהבה. מוסיפים שיני שום פרוסות וכוסברה קצוצה, וממשיכים לטגן עוד מספר דקות.
  3. מוסיפים את האפונה, הפול ותחתיות הארטישוק, ואחריהם את כפית רכז העגבניות.
  4. מתבלים בפלפל חריף ושאר התבלינים, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש, ויוצרים קציצות מהמסה שהכנו קודם לכן.
  6. מכניסים את הקציצות לסיר עם הרוטב. מכסים ומבשלים כ-20 דקות.

 

תפוחי אדמה גמדיים מבושלים ומוקפצים

כ-20 תפוחי אדמה גמדיים
סיר מים רותחים עם מלח
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
2 כפיות שום כתוש
2 ענפי רוזמרין

אופן הכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מים רותחים עם מלח עד לריכוך.
  2. מסננים ומעבירים למחבת.
  3. מקפיצים יחד עם שמן זית, שום, רוזמרין, מלח ופלפל במשך כ-2-3 דקות ומגישים.

סלט שומר איטלקי

שומר אחד
בצל אדום אחד
מלפפון אחד
4 צנוניות
תפוז מפולט לפלחים
כף חומץ בן-יין
כף שמן זית
מלח לפי הטעם

אופן הכנה:

  1. פורסים את השומר לפרוסות דקות ויפות.
  2. קוצצים בצל, מלפפפון וצנוניות.
  3. מערבבים הכל יחד בקערה ומתבלים בחומץ בן-יין, מלח ושמן זית.
  4. מעטרים בתפוזים מפולטים.
דנה ברגר ופבלו רוזנברג: "שקט" (תמונת AVI: מתוך פבלו, אוכל וחברים)
בסירים ובמחולות | תמונת AVI: מתוך פבלו, אוכל וחברים

>>כל הפרטים של "פבלו, אוכל וחברים" מחכים לכם לצפייה ישירה ב-makoTV