רגע אחרי שתסיימו את ארוחות החג שלכם ותרגישו מספיק מוכנים למנה נוספת, מזמינים אתכם פבלו רוזנברג ויאיר ניצני לסעודה שלישית (או רביעית?), בה הם יבשלו לכם יחד, וישירו ממיטב השירים של שניהם. רגע לפני, אתם מוזמנים להקשיב לביצוע שלהם לשיר "לראות אותה היום" וגם לנסות בבית את המתכונים אותם יכינו בתכנית.

תפוחי אדמה צלויים

4 תפוחי אדמה בקליפתם
2 כפות שמן זית
תבלינים לפי הטעם: פפריקה מתוקה, מלח ופלפל
ענף טימין

אופן הכנה:

  1. חותכים את תפוחי האדמה לשמיניות ומערבבים בקערה עם כל שאר המרכיבים.
  2. מעבירים את תפוחי האדמה המתובלים לתבנית עם נייר אפייה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשעה, עד שתפוחי האדמה מתרככים ומקבלים צבע שחום.

 

סלט קישואים ומוצרלה

4-5 קישואים מכל הצבעים
10 כדורי בייבי מוצרלה
2 כפיות שום כתוש
פלפל אדום חריף אחד
כף שמן זית
מיץ מחצי לימון.
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל

אופן הכנה:

  1. בצלחת עמוקה מכינים את הרוטב: שופכים שמן זית, ומוסיפים לו שום, פלפל חריף, לימון, מלח ופלפל.
  2. מערבבים את הרוטב היטב, ומגלפים לתוכו את הקישואים בעזרת קולפן.
  3. מערבבים את הסלט, ומפזרים מעליו בייבי מוצרלה.

 

סלטימבוקה

4 סטייקים דקים של שייטל
4 פרוסות חזה אווז מעושן
10 עליי מרווה
מעט קמח לקימוח
שמן זית לטיגון
תבלינים לפי הטעם: מלח ופלפל
כוס יין אדום
2 כפות סילאן
קיסמי שיניים

אופן הכנה:

  1. משטחים את הסטייקים של השייטל, ומניחים על כל סטייק פרוסת חזה אווז מעושן.
  2. מניחים עלי מרווה על כל פרוסה ומגלגלים.
  3. סוגרים כל גליל בעזרת קיסם ומטגנים קלות מכל צד.
  4. מוציאים את הגלילים מהמחבת, ומכינים את הרוטב: מצמצמים יין עם סילאן.

לאחר שהיין מצטמצם מוסיפים את חזרה את הגלילים לבישול קצר של כ-2 דק' ומתבלים במלח ופלפל. בתאבון!

 

"פבלו, אוכל וחברים", ערוץ 24, שבת, 17:00