"את הרי לא באה מבית דתי", מוודא פבלו. ועם לאה שבת אפשר להתבלבל, בהיותה אישה שמשדרת רוחניות. וזה אכן קיים במאגר הגנים: "בבית לא, אבל הדור הקודם - הסבים והסבתות שלי בטורקיה, היו אנשים דתיים". "אולי שם היה קל יותר לשמור על הצביון היהודי, היה להם יותר נוח", משער פבלו. "אבל פה עם החברה החילונית שלנו, זה נורא קשה לשמור על דת ואמונה. במיוחד כשהדת נכנסת לפוליטיקה, וזה ממאיס אותה על אנשים". נראה שפבלו נוגע כאן בנקודה רגישה. "אני שוכחת שיש פה מצלמות", צוחקת לאה. אחרת, היא ודאי הייתה פורשת את משנתה בנושא. אבל מי צריך פוליטיקה כשיש סינטה על הגריל. קבלו את המתכונים של לאה:

 מניפת סינטה על ירקות בגריל

נתח סינטה במשקל חצי ק"ג

שמן זית

מלח אטלנטי

פלפל גרוס

 לגריל:

חציל

בטטה

2 קישואים

אשכול עגבניות שרי

ראש שום

סלק

ענפי רוזמרין

שמן זית

מלח אטלנטי

פפריקה מתוקה וחריפה

 אופן ההכנה:

  1. פורסים את כל הירקות, מסדרים בתבנית ומתבלים בפפריקות, מלח ושמן זית.
  2. מכניסים לתנור עם תוכנית גריל ב-220 מעלות למשך כרבע שעה.
  3. בינתיים משמנים את הסינטה ומתבלים במלח ופלפל.
  4. צולים היטב את הסינטה על הפלנצ'ה מכל הצדדים ולאחר מכן מכניסים לתנור עם הירקות, ומנמיכים את החום ל-180 מעלות, לעוד כרבע שעה נוספת.
  5. מניחים לסינטה להתקרר מעט ופורסים לפרוסות דקות. מסדרים את הפרוסות בצורת מניפה ומגישים לצד הירקות.

אורז עם אפונה ועלים ירוקים

כוס אורז

2 כוסות מים

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

3 שיני שום

חצי כוס אפונה

2 עלי דפנה

כף שמן

 אופן ההכנה:

  1. מטגנים את האורז במעט שמן יחד עם שיני השום הפרוסות במשך כדקה. 
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומכסים. מבשלים על אש נמוכה במשך 20 דק'.

בתיאבון!

>> יש לכם מתכון מנצח? היכנסו, שתפו, ואולי תזכו

>> לכל התוכניות של "פבלו, אוכל וחברים"

"פבלו, אוכל וחברים", עונה 2, שישי ב15:00 ושבת ב11:00, ערוץ 24